Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Lidé adoptovali přes třicet stromů

Sobota 12. května 08.00 hodin ráno. Doba, kdy lidé obvykle ještě spí. Znojemský park Kolonka se však zaplnil rodinami, které adoptovaly stromky. 

„V minulých letech jsme se při revitalizaci tohoto parku setkali s pozitivní reakcí. Bylo vidět, že lidi zajímá jejich prostředí a chtějí se podílet na tom, aby bylo lepší,“ řekl starosta Znojma Jan Grois.  
 
Na adopci čekalo celkem šestatřicet stromů. Nejen obyvatelé, ale také spolky, školy, instituce a firmy mohly vysadit svůj vlastní strom, za který obdržely certifikát o adopci, přímo u stromu pak byla upevněna pamětní tabulka se jménem dárce. 
 
S výsadbou stromů lidem ochotně pomohli zaměstnanci Městské zeleně Znojmo. 
 
„Revitalizace parku v Kolonce začala již v roce 2016. V březnu letošního roku začala Městská zeleň s kácením stromů, které znalecký posudek označil jako nevyhovující. Obmění se také mobiliář, a to stávající lavičky a odpadkové koše. V roce 2019 je v plánu s revitalizací pokračovat opravami cestní sítě a opěrné zídky. V centrální části parku se plánuje malý vodní prvek a také automatická závlaha,“ dodala tisková mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.
text a foto: -bur-