Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Lidé adoptovali přes třicet stromů

Sobota 12. května 08.00 hodin ráno. Doba, kdy lidé obvykle ještě spí. Znojemský park Kolonka se však zaplnil rodinami, které adoptovaly stromky. 

  • FOTO: -bur-
„V minulých letech jsme se při revitalizaci tohoto parku setkali s pozitivní reakcí. Bylo vidět, že lidi zajímá jejich prostředí a chtějí se podílet na tom, aby bylo lepší,“ řekl starosta Znojma Jan Grois.  
 
Na adopci čekalo celkem šestatřicet stromů. Nejen obyvatelé, ale také spolky, školy, instituce a firmy mohly vysadit svůj vlastní strom, za který obdržely certifikát o adopci, přímo u stromu pak byla upevněna pamětní tabulka se jménem dárce. 
 
S výsadbou stromů lidem ochotně pomohli zaměstnanci Městské zeleně Znojmo. 
 
„Revitalizace parku v Kolonce začala již v roce 2016. V březnu letošního roku začala Městská zeleň s kácením stromů, které znalecký posudek označil jako nevyhovující. Obmění se také mobiliář, a to stávající lavičky a odpadkové koše. V roce 2019 je v plánu s revitalizací pokračovat opravami cestní sítě a opěrné zídky. V centrální části parku se plánuje malý vodní prvek a také automatická závlaha,“ dodala tisková mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.
text a foto: -bur-