Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Letošní seriál turnajů Excalibur City Vranovské léto 2011 vyvrcholil tradičním kláním volejbalistů a volejbalistek

Dvaačtyřicátý ročník oblíbeného turnaje svedl dohromady 41 mužských a stejný počet ženských týmů. Opět bylo nachystáno 11 kurtů na pláži Vranovské přehrady a v jejím nejbližším okolí. Vůbec nebylo jasné, jaké o víkendu 23. - 24. července bude počasí, ale obavy organizátorů se nenaplnily. Na Vranov dorazil nejen velký počet družstev, ale letos v obzvlášť silných sestavách.

Muži

Jen v mužské kategorii se sjelo neuvěřitelných 13 týmů, ve kterých byli hráči s extraligových týmů celé Evropy i několik reprezentantů. Mezinárodní punc turnaji dodali nejen tradiční účastníci ze Slovenska, ale i rakouský Sokol Vídeň. Vzhledem k silnému obsazení se již ve čtvrtfinále loučil obhájce bronzu Fanklub strýčka Koryho. Semifinálové boje svedly dohromady tým legionářů Odpadlíky a tradiční účastníky bojů o medaile Mrzáky. Obhájci z roku 2010 - Odpadlíci - ve dvou setech vyprovodili Mrzáky do utkání o 3. místo a čekali na výsledek druhého semifinále. V něm se proti sobě postavily týmy Zdarec (vítěz z r. 2008) a Grandi Tette z Brna. Nakonec se radovali hráči Zdarce. V boji o 3. místo jsme ve třech setech viděli krásný volejbal, který se musel líbit všem divákům. Nakonec Mrzáci zůstali na nepopulární čtvrté příčce a ceny za třetí místo putovaly do Brna. Ve finále si malý náskok v obou setech až do konce udrželi Odpadlíci a po setech 25:21 a 25:19 vybojovali prvenství. Odpadlíci, v čele se třemi reprezentanty Veselým, Konečným a Popelkou, prošli celým turnajem s přehledem, a prvenství tak bylo v zasloužených rukou.

Konečné pořadí - muži:1. Odpadlíci, 2. Zdarec, 3. Grandi Tette, 4. Mrzáci, 5. - 8. Sova znovu nalezena, Fan-klub strýčka Koryho, Páskaři, Kraso-korčuliari. Nejlepší hráč: Luboš Novák (Zdarec)

Ženy

Ženská kategorie si s tou mužskou, co se týká kvality družstev, vůbec nezadala.Diváci mohli i v této kategorii obdivovat hru extraligových hráček. Dva dny lítých bojů vyselektovaly toto semifinálové složení. V prvním se utkaly hráčky KP Brno, hrající pod názvem Ranní nevolnost a děvčata z Opavy - Pemice. Brňandy, které po celý turnaj předváděly skvělé výkony, přehrály své soupeřky a rychle postoupily do finále. Ve druhém semifinále se utkaly českobudějovické Madetky a břeclavské Hekny posílené o hráčky ze Slovenska. Druhé semifinále bylo vyrovnanější, a až třetí set rozhodl o postupu Madetek. Boj o 3. místo se stal dvousetovou záležitostí hráček z Opavy a smutnější tak z kurtu odcházely Hekny. Ve finále hráčky Ranní nevolnosti chtěly napravit loňskou finálovou prohru, a to se jim také povedlo. Madetkám zbylo stříbro a veseleji se tak odjíždělo do Brna.

Konečné pořadí - ženy: 1. Ranní nevolnost, 2. Madetky, 3. Opava - Pemice, 4. Hekny, 5. - 8. Šťabajzny, Tým neohrožených žen, Navoněný bídy, Jiná dimenze. Nejlepší hráčka: Michaela Slabová (Madetky). Miss sympatie VL: Pavla Rozkydálková (Ranní nevolnost).

Martin veselý