Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Kulečník - proběhl první turnaj družstev v kvartách

Jihomoravská soutěž družstev v kvartách se hraje následujícím systémem – osm týmů je rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, Sokol Znojmo byl vylosován do skupiny A společně s týmy Ponětovic, Slatiny a Rosic. Hrají se čtyři turnaje systémem každý s každým, v pořadatelství se všechny kluby prostřídají. Po čtvrtém turnaji dva nejúspěšnější týmy skupiny z každé skupiny postupují do finálového turnaje, jehož vítěz získá titul přeborník kraje a postupuje na republikový šampionát.

Jasným favoritem naší skupiny jsou Ponětovice se dvěma mistry Evropy na soupisce. O druhé místo by se měly poprat Slatina se Znojmem, Rosice jako nováček budou hlavně sbírat zkušenosti – s kvartami teprve začínají a průměrný věk jejich týmu je pouhých 68 let…

V prvním utkání Ponětovice rozdrtily rosické „benjamínky“, ve druhém na plac nastupuje Znojmo, soupeřem je brněnská Slatina. Klíma se se Šlapanským přetahují o vedení, Rösner proti Meitnerovi zaspal na startu a musí dohánět ztrátu, zato Binder si pomalu vypracovává nedostižný náskok. V druhé půlce utkání se na prvním stole, i díky několika „prasátkům“, daří Šlapanskému o pár karambolů setřást Davida Klímu. Rösner marně dotahuje Meitnera, kterému se daří udržet hubený náskok, za Znojmo tak koriguje pouze Binder na třetím stole. Škoda, Slatina byla k poražení, žel Rösner hrál pod své možnosti a Klímův soupeř měl prostě kliku, Znojmo první zápas prohrává 2:4.

V následujícím kole nastupujeme proti domácím hvězdám. Na prvním stole David Klíma se skvěle hrajícím Zündorfem (mimochodem, prezidentem hokejové Komety) až v závěru kosmeticky koriguje skóre, na dvojce Rösnera školí letošní mistr Evropy Hošek, partii dohrává sedm náběhů před limitem. A na trojce Binderovi dávkuje podobnou medicínu loňský mistr ČR Führlinger. Nalejme si čistého vína, jiný výsledek než 0:6 by byl malý sportovní zázrak. Ve čtvrtém a pátém kole Znojmo pauzíruje. Nejprve si Slatina podala Rosice 6:0, aby v následujícím utkání stejný kartáč inkasovala od skvěle hrajících Ponětovic. Dvouhodinová pauza byla využita náramně, energii doplnily opravdu skvělé klobásy od místního řezníka, neřidiči si dopřáli i nějaké to vychlazené. V závěrečném šestém utkání je potřeba bezpodmínečně porazit Rosice. Klíma si proti Pánkovi výtečně hlídá, co po něm zbude na stole. Defenzivní hra Pánkovi nesvědčí a David má partii viditelně pod kontrolou. Na druhém stole se konečně rozehrává Rösner, Preis několikrát nechtěně namazal a už je pod tlakem. Jen na třetím stole se Binderovi nedaří odmazat hubený náskok Pepka Hrubého. Na trojce partie brzy končí vítězstvím rosického hráče, chvíli na to ale srovnává Rösner, partii dohrává hluboko před limitem. O všem rozhoduje první stůl. Na Rudovi Pánkovi je vidět, že mu Davidova poziční masáž viditelně nechutná. Davida sice obranná hra rovněž nebaví, nicméně účel světí prostředky, a Znojmo ve svém třetím utkání konečně vítězí.

Příští turnaj se koná 3. prosince ve Slatině, a pokud chce Sokol Znojmo myslet na postup, bude zřejmě nezbytné porazit krom Rosic i domácí tým. Nebude to vůbec snadné, domácí prostředí je v kulečníku velkou výhodou. Držte nám palce!

-tor-