Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Korfbalový dorost ve finále extraligy

Dne 28. 4. se ve Znojemské hale pořádalo druhé a zároveň třetí semifinále ČDKE. Minulý týden se odehrálo semifinále první, které se hrálo v Havířově.

  • FOTO: -AD-

První semifinálový zápas Znojemští prohráli rozdílem dvou košů (12:14). Další semifinálové utkání pořádal znojemský tým. První zápas začal košem domácích. Souhra a klidná hra byla v tomto utkání velmi důležitá, protože domácí věděli, že tento zápas rozhodne o všem. Koše padaly jak na jedné tak i na druhé straně, ale Znojemští chtěli svým soupeřům ukázat, že prohra v minulém utkání byl jen omyl. Domácí začali hru zrychlovat a stříleli lépe a proto, byl výsledek o poločase jasný (6:2) pro domácí. Druhý poločas probíhal podobně jako ten předešlý. Průběh hry byl skvělý, a tak se mohlo střídat. Tempo hry se neztrácelo a koše padaly. Konečné skóre rozhodujícího druhého semifinále 16:8 výhra pro Znojmo.

Střelci: Chlumský (3), Kovalovský P. (4), Kovalovský D. (5), Nováková (1), Mostbeková (1), Ferkovičová (2).
Druhý zápas znamenal větší úsilí než ten předešlý, protože jak tým Znojma, tak Havířova se chtěl dostat do finále a udělat pro to vše, co bude potřeba. Známá tvrdá hra Havířova proběhla také v tomto zápase, některé fauly rozhodčí zaznamenal, a proto se Znojmo občas dostalo na hody penalt. I přes nátlak soupeře se domácí nevzdávali v žádném případě a bojovali o svůj postup. První poločas byl ukončen za stavu 5:2 a ve vedení bylo Znojmo. Během poločasu proběhla menší porada, ujasnil se průběh dalšího poločasu a šlo se hrát. Havířovští se ze začátku chtěli prosadit, ale to domácí nechtěli dopustit a vrhli se na přesnější střely a rychlejší hru. V polovině druhého poločasu se výsledek vyrovnal na 9:9, ale ne na dlouho. Znojmo tento stav nechtěl nechat jen tak, a začalo se více střílet a běhat než před tím. Dva rychlé koše dostali domácí do vedení, ale ne na dlouho, Havířov se snažil opět dorovnávat, moc času na to už neměli a tak domácí využili situace a další důležité koše rozhodli o všem. Soupeř byl poražen za stavu 14:10,a tak se domácí mohli radovat z dvou vyhraných semifinálových zápasů a těšit se na finále, ve kterém můžete dorostenecký tým podpořit i vy, a to 12. května na domácí palubovce. V tento den budou hrát také mladší žáci doma, ale již od 9:00hodin. Dorost bude hrát v 16:05 hodin proti týmu z Kolína.

Střelci: Chlumský (1), Kovalovský D. (4), Kovalovský P. (2), Islami (2), Nováková (1), Filipovszká (2) , Mostbeková (2).

Sestava: Kapitán: Jan Chlumský, Drahomír Kovalovský, Petr Kovalovský, Patrik Nguyen, Benjamin Islami, Tomáš Veselý, Monika Mostbeková, Gabriela Filipovszká, Tereza Ferkovičová a Michaela Nováková.