Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Kluci z Republiky nejlepší v republice

Základní škola náměstí Republiky ve Znojmě slaví ve velkém. Není divu, její florbalové družstvo zvítězilo v Mistrovství základních škol České republiky a stanulo v Praze na vysněném piedestalu. Chlapci v sestavě David Sedláček, Honza Kružík, Tomáš Hájek, Lukáš Dokulil, Metoděj Holzer, Vojta Koukal, David Chromík, Adam Kylián a Honza Vystrčil dokázali projít sítem vyřazovacích kol, a dnes mohou hrdě prohlásit, že jsou nejlepší ze všech florbalových družstev České republiky ve své kategorii.

 

  • Kapitán družstva Honza Kružík s trenérkou Ivou Veselkovou a pohárem z mistrovství ČR. FOTO: -eis-
  • Euforie po ukončeném finálovém zápase. FOTO: archiv školy
  • FOTO: archiv školy
  • FOTO: archiv školy

Cesta k úspěchu bývá obvykle dlouhá a trnitá. Fyzická příprava, tréninky, zápasy a znovu se opakující kolotoč příprav přinesl své ovoce. První kroky k úspěchu začaly samozřejmě na okresní půdě. Zde skončilo družstvo na druhém místě za ZŠ Mládeže, a tím si zajistilo cestu do krajského kola. Zde již nenechali malí borci nic náhodě, s výraznou převahou zvítězili a stali se přeborníky. Tímto vítězstvím se otevřela cesta do národního finále východní skupiny, které se konalo v Olomouci.

Zpočátku nic nenasvědčovalo, že by se znojemští kluci mohli probojovat dále. Jedna remíza a prohraný zápas nebyly tím nejlepším zahájením. Nikdo však nehodil flintu do žita, a chlapci šli do dalšího zápasu s totálním nasazením. Pokud chtěli postoupit, bylo jedinou možností vítězství.

Poslední zápas s favorizovaným Libercem se nevyvíjel dobře. V poločase prohrávali naši borci 0:2. Možná tento výsledek soupeře ukolébal, možná toto skóre bylo impulsem k ještě větší bojovnosti. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Kluci z Republiky dokázali vyrovnat, s čímž Liberečáci vůbec nepočítali. O vítězi tedy rozhodovaly nájezdy.

Metoděj Holzer v bráně našeho týmu byl neprůstřelnou hradbou proti snahám libereckých hráčů. Neprostřelili jej. Zato znojemští David Sedláček a Honza Kružík skórovali. V tu chvíli vypuklo v hledišti doslova šílenství. Klukům chvíli trvalo, než si uvědomili, čeho dosáhli. Jsou mistry republiky a za sebou nechali týmy ze čtrnácti krajů.

„Věřil jsem, že se dostaneme do Olomouce. Když jsme v Praze porazili v semifinále Dobrušku, začal jsem doufat, že by to mohlo vyjít a že bychom mohli zvítězit. Po finálovém utkání jsme měli neskutečnou radost, na zážitek z mistrovství Česka nikdy v životě nezapomenu,“ vyznal se ze svých pocitů kapitán Honza Kružík.

„Nejhůře mi bylo v Olomouci, šlo o to, zda postoupíme, či nikoliv. V Praze to bylo již fajn, byli jsme mezi šesti nejlepšími, což je velký úspěch. Velice nám pomohl v pražských utkáních při koučování Jan Šťastník, ligový trenér znojemských florbalistů,“ uvedla učitelka Iva Veselková, bývalá volejbalistka, která již skoro dvě desítky let vede na Základní škole náměstí Republiky florbalová družstva.

Jiří Eisenbruk