Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Kde se cítíme nejlépe, prozradily špendlíky

Pokud chtějí Znojmáci na příjemnou procházku, láká je nejvíc údolí Dyje nebo místo s výhledem na ni. Míří také často do Karolininých sadů nebo do Gránického údolí a zvou sem i své známé, kteří za nimi přijedou na návštěvu.

Ukázal to dubnový průzkum organizovaný v rámci Fóra Zdravého města. Veřejnost měla možnost pomoci různě barevných špendlíků na mapě města označovat svůj vztah k jednotlivým lokalitám. Nejen pozitivní, ale i negativní. Výsledky si lze nyní prohlédnout prostřednictvím webové prezentace na odkazu PocitovaMapaZnojmo2018.

Do tvorby pocitové mapy se zapojilo asi tři sta občanů, kteří označili skoro čtyři a půl tisíce bodů. Další příjemná prostředí vnímají obyvatelé Znojma v jeho historickém jádru, lákadlem pro ně je také příroda Národního parku Podyjí. V některých místech, kam chodí rádi, se ale také často necítí bezpečně. Trnem v oku jsou jim i některé soukromé zanedbané domy staré části města. Dalšími problematickými lokalitami jsou podle nich areál staré nemocnice, bývalé autobusové nádraží a také venkovní areál u Městských lázní s nevyužitými bazény.

Pocitová mapa je nástroj, který využívá k účinnému dialogu s veřejností i řada dalších samospráv v republice. Obce výsledky využívají nejčastěji jako podpůrné podklady pro plánování různých investičních akcí, pro vytváření koncepcí dopravy nebo jako informace pro městskou policii.

-jan-