Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Juniorský Český pohár v beachvolejbalu

Minulý víkend patřil ve Znojmě - Příměticích mladým a nadějným hráčkám/hráčům, kteří milují beachvolejbal. Juniorský Český pohár se odehrál v areálech ZŠ Prokopa Diviše ve Znojmě-Příměticích a na koupališti Pohoda v Únanově.

  • Team Dvořák - Kasan, 3. místo.

V pátek se hrála kvalifikace juniorek - devět týmů o šest postupových míst do sobotní hlavní soutěže. V sobotu začala hlavní soutěž nejlepších 16 týmů z celé ČR utkáními ve skupinách. Počasí bylo skvělé, „pravé“ beachové – sluníčko + větříček + lehký deštík + teplota kolem 19°C. Po eliminaci ve skupinách se do pavouku na jednu porážku probojovalo nejlepších osm týmů.

Většina utkání byla velmi vyrovnaná a turnaj se neobešel bez řady překvapení, když ne vždy ze skupin postoupily všechny favoritky. Mezi čtyřmi nejlepšími měl zastoupení i domácí klub, a to v podobě Šarloty Svobodové, která za Znojmo hraje šestkový volejbal. Semifinále dopadla dle předpokladů, a tak jsme mohli sledovat velmi vyrovnané finále, které po dramatickém průběhu rozhodla lepší koncovka třetí sady, kterou nejtěsnějším možným rozdílem lépe zvládla dvojice Zuzana Kožnárková a Veronika Šikralová, která se poprvé ve své sportovní kariéře mohla radovat z turnajového vítězství v Českém poháru juniorek. Utkání o 3. místo pak lépe zvládly Kristýna Pavlovská a Veronikou Černíkovou.

Junioři rozehráli turnaj sobotní kvalifikací, ve které bojovalo deset párů o šest postupových míst. V posledním utkání došlo ke zranění jednoho z hráčů, které ukončilo naděje na případný postup (Jan Tilgner). Sobotního turnaje – hlavní soutěžese zúčastnilo 16 vyrovnaných dvojic a o vítězích a poražených často rozhodovaly až koncovky setů.

Systém na dva hrané sety je velmi zrádný a může zamíchat pořadím ve skupině, protože se hraje opravdu o každý míč. Svou daň si vybíralo i velmi chladné počasí s prudkým a nárazovým větrem, které často ovlivnilo nejednu výměnu. Turnaj měl nádech reprezentačního srovnání momentální výkonnosti nejlepších hráčů v juniorské kategorii.

Bez nervozity a s přehledem prošli soutěží nejlépe Marek Šulc a Matyáš Džavoronok, kteří v semifinále porazili domácí nasazené jedničky Jakuba Dvořáka a Jana Kasana, kteří v tomto utkání udělali mnoho nevynucených chyb, a nechali tak vyniknout kvality soupeře a ve finále pak přehráli 2:1 pár Pavlovský – Sedlák. Utkání o 3. místo ve dvou setech lépe zvládl favorizovaný tým Dvořák – Kasan, který porazil překvapení turnaje Aleše Kalu a Matěje Lexe. Celý turnaj výborně odpracoval tým podavačů míčů, kurty byly skvěle upravovány po každém setu a rozhodčí pískali, jako by se hrála „světovka“.

Speciální díky patří pořadatelskému týmu z VK Pegas Znojmo – Přímětice. Věcné ceny, diplomy, poháry a upomínkové předměty si odvezli všichni účastníci beachvolejbalového víkendu u nás - v krásném městě Znojmě…

Daniel Kasan a Mario Zelený