Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Junioři zahájili sezonu v Praze

Úvodními turnaji v Praze odstartoval nový ročník bodovací soutěže mládeže ve stolním tenisu. Ve sportovních halách Jedenáctka a Chodov se o první body utkali nejlepší juniorští hráči z celé České republiky. Mezi nimi nechyběla ani trojčlenná výprava Moravského Krumlova.

  • František Dohnal

V kategorii juniorů U18 se krumlovským zástupcům příliš nedařilo. Nová posila MK Daniela Růžičková, která na jih Moravy zamířila v letní přestávce z Jihlavy, je v juniorské kategorii teprve prvním rokem. Přesto se představila v elitní čtyřiadvacetičlenní skupině. Předvedená hra ještě nebyla úplně optimální, konečné 17. místo ale může být solidním odrazovým můstkem.

Také Adam Lustig je v juniorské kategorii určené pro hráče s ročníkem narození do 2001 nováčkem. V Praze startoval ve druhé výkonnostní kategorii. Ani tam se mu ale výsledkově příliš nedařilo a po dvou porážkách byl vyřazen již v základní skupině.

V kategorii mladšího žactva U13 reprezentoval krumlovský stolní tenis František Dohnal. A v Praze odehrál svým způsobem zvláštní turnaj. V základní skupině dokázal porazit druhého hráče českého žebříčku této věkové kategorie Tomáše Kmenta z Havířova. O postupu ze základní skupiny však nakonec rozhodoval poměr setů a ten krumlovskému talentu zavřel dveře do boje o medaile. V soutěži útěchy pak František poměrně suverénně přehrál všechny soupeře a s bilancí šesti výher a jediné porážky obsadil konečné 25. místo. Přes rozporuplný výsledek mohl být trenér Jindřich Bíla s výkony svého svěřence spokojen. „První soutěžní zápasy v sezoně jsou vždy specifické. Také Fandovi chvíli trvalo, než se rozkoukal a výkon v prvním zápase byl opravdu špatný. Bohužel ho trošku krutě připravil o šanci na lepší umístění, neboť výkon byl zápas od zápasu lepší,“ zhodnotil premiéru krumlovský trenér.

Další turnaje republikové bodovací soutěže jsou na programu v polovině října v Ostravě a Havířově. Už o nadcházejícím víkendu se ale krumlovští benjamínci představí na domácím turnaji O pohár města Moravský Krumlov.

V sobotu 15. září budou v hale na Nádražní bojovat dospělí, v neděli bude hala tradičně patřit nejlepším jihomoravským mládežníkům.

 

Výsledky: junioři, U18, kategorie B Adam Lustig (Moravský Krumlov) – Petr Gabriel (Union Plzeň) 0:3, - Kamil Kuchta (KST Vyšší Brod) 2:3, juniorky, U18, kategorie A Daniela Růžičková (Moravský Krumlov) – Eliška Šedová (TTC Ústí n/O.) 1:3, - Barbora Březinová (KST Ostrava) 1:3, - Gabriela Štěpánová (SKST Baník Havířov) 0:3, soutěž útěchy: Daniela Růžičková - Eliška Koďousková (SK Dobré) 3:1, - Aneta Matoušová (TJ Hrádek) 0:3, čtyřhra juniorek Růžičková (Moravský Krumlov) / Koďousková (SK Dobré) – Matoušová (TJ Hrádek) / Hnojská (Klatovy) 1:3, minikadeti, U13, kategorie A František Dohnal (Moravský Krumlov) – Václav Nádvorník (Slavoj Praha) 1:3, - Kristian Řehounek (Sokol Hradec Králové) 3:2, Tomáš Kment (SKST Baník Havířov) 3:2, soutěž útěchy: František Dohnal – Patrik Joneš (Sokol Jaroměř) 3:0, - Bohuslav Čermák (SKST Liberec) 3:0, - Radim Nechyba (KST Apollo Ústí n/L.) 3:0, finále: František Dohnal – Jiří Řeháček (STC Slaný) 3:1, čtyřhra minikadetů: Dohnal (Moravský Krumlov) / Vlach (Tatran Hostinné) – Kudělka / Vranka (KST Zlín) 1:3.

-MK-