Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Junioři sehráli důstojnou partii se Slavií Praha

Opravdu jen málo chybělo k tomu, aby si favorizovaní Pražané neodvezli ze šatovského trávníku ani bod. Každý chvilku tahal pilku po většinu fotbalového zápasu desátého kola Juniorské ligy.

  • Ilustrační foto: Petr Jandora

Trenéru Romanu Vojvodíkovi se podařilo složit tým ze zkušených harcovníků FNL (např. Hříbek, Njire, Lapeš, Zezula) a mladých ambiciózních borců, kteří o trvalé působení ve FNL teprve usilují (Alaca, Yilmaz, Nehyba, Pokorný, Bogner). Fotbal to byl docela pěkný, bojovný, a co je důležité – padaly góly. Definitivní rozhodnutí přišlo až deset minut před závěrečným hvizdem rozhodčího.

1.SC Znojmo - Slavia Praha 3:4

Branky: 22. Njire (pen.), 69. Alaca, 71. Yilmaz. 1.SC Znojmo FK: Konvalina – Morong, Pokorný, Alaca, Nehyba, Smiljanić (63. Sokol), R. Hříbek (c), Zezula, Yilmaz, Lapeš (78. Bogner), Njire.

Slávisté se před zápasem velice důkladně rozcvičovali, asi v předtuše toho, co je na pečlivě udržovaném trávníku Tatranu Šatov se znojemskými juniory čeká. Ti začali velmi svižně a dařilo se jim. Odpovědí na šanci hostujícího Diopa byla střela našeho Romana Nehyby, který se blýskl parádním volejem z dobrých pětadvaceti metrů. Brankář Hrubeš by ji nejspíš nechytil, pomohlo mu břevno. Vzápětí musel likvidovat pokus čiperného Aliho Alacy, ten se snažil a také patřil k nejlepším hráčům na hřišti vůbec.

Bohužel pro nás přišla osmnáctá minuta a s ní první hezký gól Milana Vukadinoviče, trefil šibenici. O chvíli později byl ve vápně faulován Lapeš a nařízenou penaltu Stijepo Njire s jistotou proměnil. Po tomto vyrovnávacím gólu byl Njire hodně vidět, měl několik opravdu parádních šancí a Slavia mohla být ráda, že měla štěstí a z naší převahy neinkasovala. Navíc po zbytečné kličce následovala ztráta míče a dostali jsme druhý gól z Kuchtovy kopačky doslova „do šatny“, protože jen pár vteřin na to odpískal sudí Jelínek poločas. Velká škoda, ale i tohle k fotbalu prostě patří.

Navíc brankář Jakub Konvalina byl po jednom z faulů otřesený a s problémy absolvoval i zbytek celého zápasu. Od sedmdesáté minuty mělo Znojmo navrch. Nejprve Ali přesnou střelou po zemi srovnal na 2:2 a hned minutu po něm přidal také výborně hrající Kubilay Yilmaz třetí, vedoucí branku. S tím se ovšem Slávisté smířit nemínili, přidali a v jednu chvíli musel Zezula zachraňovat situaci až na brankové čáře. Po chybném rozehrání našeho gólmana pak Oskar Fotr vyrovnal a o dvě minuty později dostal „sešívané“ znovu do vedení Vukadinovič. Přes veškerou snahu našich se na skóre 3:4 ani na faktu, že aspoň plichta reálná byla, již nic nezměnilo. Škoda, zápas to byl pěkný a měl úroveň.

-stlba-