Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Jáchym Galáš vyhrál v Brně a je mistrem ČR!

V posledním závodě českého okruhového šampionátu na Masarykově okruhu v Brně si  Jáchym v Clio Cupu vyjel pole-position před svým hlavním rivalem Michalem Makešem. 

  • Jáchym Galáš
  • Jáchym Galáš

Za nimi se na startovním roštu seřadili Petr Majer a Mattias Lodi. Z páté příčky startoval Miha Primožič, za nim s Renaultem Clio třetí generace vyrazil do závodu Sebastian Kolakowski. Dalšími jezdci Clio Cupu byli bratři Kramerovi, kteří v Twingo Cupu bojují o celkové prvenství, a bývalý šampion Clio Cupu z roku 2016 Maciej Szkudlarek.

Po startu vjížděli Galáš a Makeš do první zatáčky téměř bok po boku. Galáš však držel vnitřní stopu a v dlouhé pravé zatáčce se usadil na vedení. Makeš se držel za svým soupeřem, nicméně začal ztrácet, a Jáchym Galáš tak projel cílem na prvním místě s náskokem čtyř vteřin před Makešem.

Nedělní závod  vyhrál opět Jáchym Galáš a stal se letošním mistrem  ČR v divizi 4 do 2000ccm! Druhý skončil Michal Makeš ( Clio IV.) a bronz získal Mandelík na voze Lotus Exige.

Jáchym Galáš, student znojemského gymnázia, tak  získal domácí titul již ve své  vůbec první sezoně v automobilových závodech , loni se ještě účastnil motokárových závodů... Blahopřejeme!

-I-