Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Hummel Open Game byl pro znojemské barvy velmi vydařený

Třetí červnový týden se konal v Brně druhý největší florbalový mládežnický turnaj na našem území. Turnaje se kromě florbalistů z ČR zúčastnili i hráči a hráčky Slovenska, Rakouska a Maďarska. Znojemský florbal v jihomoravské metropoli reprezentovalo 82 hráčů a šest trenérů. Celkem hráči oddílu TJ Znojmo LAUFEN CZ měli zastoupení v šesti kategoriích.

Nejlépe se vedlo juniorům v kategorii B18, kde vybojovali bronzové medaile! Ve skupině postupně zdolali Boskovice 11:1, tým Danjekrál 5:1, Havířov 7:0 a s pražskou Spartou se rozešli nerozhodně 1:1. V následném play-off zdolali Chřestýše 11:0, Gullivers Brno 4:2, Orku Čelákovice 7:0 a stopku jim vystavili až v semifinále pozdější vítězové turnaje IBK Plantážníci poměrem 2:5.

Mladší žáci hrající kategorii do 13 let se ve skupině utkali s Black Angels, které porazili 5:3. Ani SK Sivice nebyli pro naše chlapce překážkou a Znojmo zvítězilo 7:1. Plzeň inkasovala ještě větší příděl, a to 16:3. Nad síly mladších žáků byli až 1.SC Vítkovice, se kterými prohráli 2:3. Ve vyřazovacích bojích přešli přes Turnov 6:2, dál než mezi 16 nejlepších týmů to ovšem nebylo, jelikož v osmifinále bylo lepší FBC Ostrava a porazilo hráče LAUFENU 10:2.

Starší žáci v B15 začali dobře, když Sokol Syrovice rozmetali 13:0. Poté přišly dvě porážky, a to konkrétně s DDM Wizards Praha 10 v poměru 3:5 a od ostravského FBC 1:7. Na závěr základní skupiny se mladíci opět vrátili na vítěznou vlnu proti Přerovu, který porazili 6:2. V play-off jim los přisoudil volné 1.kolo pavouka a hned v tom druhém dostali starého známého ze skupiny DDM Wizards Praha 10, tento zápas zůstane v hlavách znojemských hráčů ještě nějaký pátek, neboť tři minuty před koncem vedlo Znojmo 4:2, ale nakonec se z postupu do dalšího kola radovali Pražané v poměru 4:5.

Na turnaj vyrazila i naše dívčí sekce, která byla zastoupena dorostenkami a staršími žákyněmi. Znojemský oddíl na turnaji zastupovalo 28 dívek z celkového počtu 70, které v klubu florbal hrají. Oddíl se může pyšnit jednou z nejpočetnějších členských základen dívek na Moravě. Dorostenky se prezentovaly výhrou nad Rimavskou Sobotou 5:4, remízou s FBŠ Plzeň 2:2, poté podlehly Olomouci 0:5, Uherskému Brodu 0:6 a Maďarkám Phoenix Fireball 1:4. V boji o umístění poté potkaly FBŠ Plzeň, na kterou nestačily 4:5 a obsadily tak 5.místo.

Žákyně v kategorii do 15 let byly nejmladším účastníkem, jelikož trenér Frank vzal na zkušenou i dívky, co hrají několik málo týdnů, protože vizí oddílu u dívek je především to aby hrály, nikoliv výsledky zápasů. Žačky začaly turnaj výborně, sehrály první tři velmi vyrovnaná utkání , s Židenicemi 1:1, s Jihlavou 1:3 a se Slavičínem 1:2. Pak děvčatům trošku došly síly a ve zbytku turnaje už pouze prohrávaly, podlehly Liberci, Herbadentu a Black Angels. I přesto lze turnaj hodnotit u dívčí sekce jako velký přínos. Vedení oddílu florbalu TJ Znojmo LAUFEN CZ má za úkol pro nejbližší období více zkvalitnit práci právě s dívčími kategoriemi a snažit se vybudovat celou kvalitní strukturu až po A tým, který by měl být, tak jako je tomu u mužů, vlajkovou lodí žen.

Tato velká letní akce by se nemohla realizovat bez podpory především Města Znojma, bez kterého by oddíl florbalu nemohl realizovat sportování dětí a mládeže do 18 let v tom rozsahu, v jakém činí v současné době. Velké poděkování vyslovil předseda oddílu florbalu Bedřich Daberger místostarostovi Janu Groisovi, který převzal patronaci nad znojemskými výpravami na největší mládežnické turnaje Hummel Open Game a Prague Games a velice dobře zabezpečuje sportovní činnost všech sportuchtivých na území Znojma.

-JK-