Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Hra na chodník

Město se zapojilo do projektu Hry na chodník, která nabízí dětem další možnost, jak se pohybovat. Trend dnešní doby je bohužel takový, že děti prosedí spoustu času u počítačů a s mobily v rukou, a pak jim chybějí základní pohybové návyky. Tyto hry mají být další možností, jak si venku hrát a hýbat se. 

Zmíněný projekt vznikl před dvěma lety. Pro vytvoření atraktivního hřiště není potřeba stavební povolení, ani drahé materiály. Stačí pouze suché počasí a pevný povrch (beton, asfalt či zámková dlažba). Hrou s počítači, tablety a mobily ztrácejí děti odhady vzdáleností v reálném světě. S horším vnímáním prostoru pak souvisejí častější úrazy, s málo pohybem pak obezita, potíže s páteří a se svaly obecně. Proto vznikl projekt Hry na chodník, tedy hry, které se vejdou na každý chodník a děti nenásilně motivují k pohybu.
 
Radnice se rozhodla tento projekt realizovat i ve Znojmě, a to před budovami základních škol, neboť se tam sdružuje nejvíce dětí. Kromě tradičního skákacího panáka se děti mohou těšit třeba na opičí dráhu, skok do dálky, piškvorky nebo twistera,“ informovala tisková mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.
 
Hry na chodník vzniknou během prázdnin u budov základních škol Mládeže, JUDr. Mareše, Prokopa Diviše, na Pražské a na odloučeném pracovišti Slovenská. Náklady na hry na chodník dosahují 120 000 korun. Více informací o projektu na www.hrynachodnik.cz.             
 
               -TIK-