Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Hokejovými přeborníky okresu se stali hráči PSK Znojmo Panthers

Loňský vítěz hokejové Znovín ligy Cobra letos titul neobhájil, ve finále ji dvakrát zdolali Panteři. I přes menší počet pěti účastníků měl OP docela solidní úroveň, některé zápasy byly obzvlášť vydařené a hlavně padalo hodně gólů.

  • Vítězný tým Znovín ligy - Panthers Znojmo. FOTO: -stlba-
  • Jaroslav Zika. FOTO: -stlba-

Nejproduktivnějším střelcem i nejlépe hodnoceným hráčem v kanadském bodování byl opět Lukáš Jelínek (Panthers), který s 69 body daleko předčil všechny ostatní. Ve střelecké produktivitě se mu nemůže rovnat vůbec nikdo – nastřílel totiž 45 branek a k tomu měl 24 asistencí. Králem střelců je tento skromný hráč již několik ročníků po sobě. Na paty mu nejvíce šlapal další obávaný kanonýr Otakar Wittlich (Cobra) s 22 trefami a také s 24 přihrávkami. Sluší se vyjmenovat i protagonisty zbývajících mužstev. Nejproduktivnějším hráčem Horních Dunajovic byl Vojtěch Nohava – 31 bodů (19+12), nejplatnějším hokejistou Jockeritu Znojmo se stal hokejově velezkušený a nestárnoucí Karel Vaněk – 26 bodů (13+10) a v posledním týmu SK Výrovice se nejvíce činil Lukáš Ratkovský – 28 bodů (18+10).

Konečné pořadí Znovín ligy 2012/2013: 1. PSK Znojmo Panthers, 2. Cobra Znojmo, 3. Sokol Horní Dunajovice, 4. Jockerit Znojmo, 5. SK Výrovice.

A jak viděl Znovín ligu prezident Cobry Marek Kovář?

Splnil letošní ročník Znovín ligy vaše očekávání?

Jelikož jsme nastupovali do sezóny jako obhájci titulu, tak zřejmě ne, protože jsme titul neobhájili. Nicméně jsme pořád na bedně a aspoň máme na příští sezonu o to větší motivaci pohár „Růžovkám“ vyfouknout. :)

V čem byl jiný, než ty předcházející?

Jiný byl v tom, že nás hrálo o jeden tým méně, což je škoda. Ale na druhou stranu kvalita hráčů v jednotlivých týmech rok od roku roste.

Jak se Cobře dařilo v základní části a jak ve finále?

Základní část jsme jednoznačně vyhráli. Ve finále jsme bohužel dvakrát podlehli PSK a to i přesto, že jsme je v základní části vždy porazili.

Který zápas považujete za klíčový a proč?

Klíčové byly zřejmě oba finálové zápasy. I po první prohře jsme stále věřili, že stav ještě změníme nebo alespoň situaci zdramatizujeme.

Měla liga větší kvalitu (zajímavost) s menším počtem mužstev?

Určitě se kvalita týmů neustále zlepšuje. Obzvláště Horní Dunajovice značně posílily, což bylo znát v celé sezóně. Ve finále si pak na nich i zkušený Jockerit vylámal zuby. Pevně doufám, že na příští ročník se nám podaří nalákat do Znojma některý z týmů, co jezdí za hokejem do Moravských Budějovic. Jinak by musela hrát asi jen čtyři mužstva. Výrovice zřejmě skončí a pak už to bude herně dost nezajímavé.

Co konkrétně chystáte do budoucna?

My jako tým máme již celkem stabilizovaný kádr a žádné větší změny nechystáme. Jak již jsem psal, bude pro nás důležité, abychom měli s kým hrát.

Chcete něco dodat závěrem?

Chtěl bych poděkovat všem hráčům Cobry za velmi zodpovědný přístup v celé sezóně a hlavně Davidu Paláškovi, který byl kromě jednoho zápasu přítomen na všech a že byl opět naši gólmanskou oporou. Také bych chtěl poděkovat rozhodčím, kteří to s námi v některých případech neměli rozhodně jednoduché.

-stlba-