Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Hokejové ozvěny

S určitými rozpaky jsme vnímali nedávné Mistrovství světa osmnáctiletých hokejistů, které se zčásti odehrávalo i ve Znojmě. Hlavně vystoupení naší české reprezentace nebylo zcela přesvědčivé a proto jsme o hodnocení a subjektivní názor požádali tři borce, kteří mají k hokeji jako takovému velmi blízko. Byť nemusíme s jejich výroky ve všem souhlasit, jsou rozhodně zajímavé.

  • Kapitán ČR Petr Šidlík a jeho zástupce Dominik Volek. FOTO: -stlba-

Karel Vaněk – zkušený trenér a stále aktivní hokejista
Samozřejmě jsem sledoval MS 18 aviděl spoustu zápasů, včetně naší reprezentace v televizi. Je vidět, že ve světě je hodně talentů v této kategorii, ale nejvíc se mi líbil projev reprezentace Švédska. Ta sice dostala od USA ve finále sedm  branek, ale i přesto se mi jejich hokejový projev opravdu líbil nejvíc. Zklamali ovšem naši chlapci, kde se mi zdálo, že vůbec nebruslili a bylo vidět, že jim stačilo být jen v národku. Ale pro mužstvo nebyli schopni odvést maximum. Hráli jen na sebe, aby se ukázali agentům a týmový duch šel stranou. Zaplať Bůh za to, že poslední zápas hráli konečně dobře a porazili Lotyše, jinak to skončilo fiaskem a spadli bychom do "B" skupiny. Problém ale bude přetrvávat dál, pokud se nic zásadního nezmění. Protože tito hráči budou hrát za chvíli za dvacetileté a tam už by to bylo s naším mladým hokejem doopravdy špatné.
Vladimír  Lengál – všestrannný sportovec: hokejista, boxer, tanečník break dance

Můj názor je asi takový. Jelikož jsme dělali ostrahu na MS 18 v hokeji, tak jsem měl možnost pohybovat se i v zákulisí. Říkám že to, co se děje v „osmnáctkách“ je hnus a hyenismus, nic víc. Když trenér repre na hráče v kabinách o přestávce musí řvát, ať se svaz už nad situací konečně zamyslí. Že mu agenti lížou p*del a běhají za ním s tatínky, že jejich synáček hrál v zámoří  a ať ho vezmou do reprezentace, k tomu nemám co říct. Když v zákulisí si volají agenti stylem „vem mě hráče do repre, potřebuju ho prodat“,  tak podle toho si udělejte obrázek sami. Kvůli tady takovému jednání končí plno mladých nadějných talentů a hokej se jim jen zhnusí. Pak - světe div se -  když čeští reprezentanti hrají o udržení ve skupině A. Můj osobní názor je proto velice špatný a nic víc.
Je to hrozné, co se u nás v osmnáctkách  děje. Škoda kluků, kteří na to mají a bohužel nemají movité tatínky. Jelikož jsem se celý život pohyboval v hokejovém prostředí, tak o tom něco vím. Ale divák , potažmo jen skalní hokejový fanda se toto nikdy nedozví. Proto to říkám.

Adam Havlík – populární hokejista Znojemských Orlů, hráč EBEL

Nevím, jestli mi přísluší hodnotit naši osmnáctku. Každý, kdo viděl ty zápasy, tak musel vidět, že mládežnickému hokeji v ČR ujel vlak, a to není asi nic nového. Prostě to tak je. Amerika, Kanada, Švédsko, Finsko, Rusko...všichni líp bruslí, jsou silnější na puku, v osobních soubojích a hlavně nezmatkují na ledě. Toho si ale podle mě musel všimnout každý divák na stadionu a já bych to asi nerad dál rozebíral z osobního hlediska. Překvapil mě hlavně tým Lotyšska, výborně bruslil, hráči se nebáli chodit přes soupeře individuálně. I kombinačně hráli opravdu dobře, to mě překvapilo. Němci mě také potěšili svým herním projevem. V naší věkové kategorii to s nimi bylo vždy o překonávání jejich obranného valu na modré čáře, plno osobních soubojů u mantinelu a teď Němci hráli i hokej, kombinačně se mi líbili. V našem ročníku byl hodně znát posun Švýcarů, ti opravdu dokázali pořádně zatopit svoji agresivní hrou založenou na maximálním nasazení a dohrávání osobních soubojů. Naopak tady se mi zdálo, že je hokejově Lotyšsko i Německo předčilo. Je to ale vždy o ročníku, příští rok to zase může být úplně jiné. Mě před pár týdny skončilo volno a už zase trénuji, připravuji se na další sezonu v EBEL. Za měsíc už začneme trénovat, takže se na všechny kluky a legraci s nimi zase těším.

-stlba-