Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Hokejová juniorka se na konci roku představí ve třech důležitých domácích zápasech

Znojemská juniorka zápolí již třetím rokem na mezinárodní scéně Erste Bank Young Stars League. V premiérové sezoně si vydobyla druhou příčku, loni mladým Orlům uniklo play-off na poslední chvíli. V právě probíhajícím ročníku, jenž už nabídl více jak polovinu zápasů základní části, si hokejisté Znojma jistí ve své skupině B třetí místo, které zaručuje účast ve vyřazovacíh bojích. Trenér týmu Leoš Zajíc tak může být s výkony svých svěřenců spokojen. „I když ne všechny zápasy byly z naší strany dobře odehrané, výsledkově se nám poměrně dařilo. Ale co je důležitější, na klucích je vidět individuální postup dopředu.“

Mužstvu se prozatím vyhýbají zásadnější výkonnostní výkyvy. Trochu smolnější vstup do ligy, kdy se prohrávalo jeden gól, brzy vyvážilo několik vyšších výher. Hráči si s chutí zastříleli v Budapešti, které nasázeli potupnou desítku, střelecky se dařilo i proti Villachu či Lublani. Na druhou stranu přišla i méně podařená utkání s Lincem. Tím zatím nejemotivnějším momentem ligy se pro Orly stala na konci listopadu domácí výhra nad Fehérvárem, do té doby neporaženým lídrem. „Na toto utkání jsme se připravovali trochu víc než na ostatní. Dali jsme do toho opravdu hodně. Vítězství bylo jedním z největších zážitků v sezoně,“ popisuje kapitán znojemského juniorského výběru Milan Křípal.

V těchto dnech využívají junioři třítýdenní pauzu k pilné přípravě na další fázi základní části, která nabídne skutečně zběsilé tempo a vyvrcholí již 15. února. „Momentálně hodně trénujeme, posilovna, led, různá cvičení i před samotným tréninkem. Měli jsme pár dní volna, protože kluci byli nemocní, ale teď už jsme najeli na ostrý plán,“ popisuje trenér Zajíc. „Tyto dny už bereme jako přípravu na závěr základní části, kdy už tolik času k oddechu nebude. Delší pauza týmu nijak nevadí, máme domluveny i přípravné zápasy, takže z tempa nevypadneme“ přizvukuje Milan Křípal.

Na led Orli poprvé vyjedou 27. prosince a postaví se mužstvu VASAS Budapešť, znovu se domácím divákům představí hned o den později v duelu s Lincem. A třízápasovou sérii na svém ledě završí 3. ledna opět s Budapeští. Tým si je plně vědom toho, že body z těchto zápasů jej mohou již velmi výrazně posunout do play-off. „Doufám, že si nenecháme vzít tyto důležité body na domácím ledě. Bohužel to zrovna vyšlo tak, že se postavíme týmům, které nemáme příliš v oblibě. Hlavně VASAS hraje velmi nepříjemný, urputný hokej, je potřeba je přímo zadupat do ledu,“ plánuje kouč. Samotní hráči juniorky vědí, že půjde o hodně, proto věří i v podporu diváků. „Budeme rádi, když nás lidé přijdou podpořit. Určitě nám pomohou a budeme je potřebovat,“ promlouvá za kabinu její kapitán.

Podporu fanoušků by si v těchto možná klíčových zápasech přál i samotný kouč Zajíc. „Vzhledem k momentálně rozdaným kartám by nám play-off neoddiskutovatelně nemělo utéct. Ale pozor! Za námi se začíná zvedat Linec, St. Pölten, a tam ještě očekávám tvrdý boj. Proto bychom byli rádi, kdyby nás diváci přišli povzbudit právě v těch důležitých zápasech na přelomu roku.“

Přestože k play-off ještě pár kroků zbývá, šance na vyřazovací boje jsou velmi vysoké. Oproti přechozím letům postupují hned čtyři týmy z každé skupiny a hraje se klasické čtvrtfinále, semifinále a finále. „Play-off je pro nás jasný cíl, ale chceme postoupit minimálně do semifinále. Pak už se může stát cokoliv,“ věří svému týmu kapitán Milan Křípal.

Rozpis domácích zápasů juniorky na přelomu roku:

  • Sobota 27. prosince Znojmo- VA-SAS Budapešť 14:00
  • Neděle 28. prosince, Znojmo-Linec 13:15
  • Sobota 3. ledna, Znojmo-VASAS Budapešť 16:15 

Petra Matůšová