Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Historický úspěch mladých florbalistů

V úterý 19. 1. se konalo v Brně krajské finále florbalového Think Blue Cupu pro 1. stupeň ZŠ, kam se chlapci ZŠ Mládeže probojovali vítězstvím v okresním kole. Zde se bojovalo ve dvou pětičlenných skupinách o celkem dvě postupová místa do TOP 10 Východ!

  • FOTO: P. Faltus
  • FOTO: P. Faltus

Základní skupinu nezačali znojemští chlapci úplně šťastně. Po smolné prohře se ZŠ Otevřenou 1:2 a remíze se ZŠ Očov Hodonín 3:3 mnoho šancí na postup ze skupiny nezbývalo. Ve zbývajících dvou utkáních ve skupině ale kluci konečně začali hrát svou tradiční kombinační hru a po výhrách se ZŠ Kupkova Břeclav 4:0 a ZŠ Mokrá 6:1 postoupili těsně z druhého místa do semifinále. Případná výhra v semifinále již znamenala postup do TOP 10 Východ, tedy mezi nejlepších deset týmů východní části naší republiky. Proti velkému favoritovi ZŠ Milénova podali naši kluci zodpovědný a velmi bojovný výkon a po těsné výhře 4:3 si vybojovali postup. Ve finále, když už byl postup jistý, dostali šanci i náhradníci. I oni se předvedli v dobrém světle a po těsné prohře 1:2 nám nakonec patří celkové druhé místo v turnaji. Nejlepším brankářem turnaje byl právem vyhlášen náš Jakub Pechura.

V tomto výsledku se začíná odrážet naše dlouhodobá práce s mladými florbalisty. Na škole působí školní tým jak v kategorii přípravek, tak v kategorii elévů. Trénují třikrát týdně a působí též v Jihomoravských ligách. Velká gratulace pro níže uvedené chlapce a poděkování za vzornou reprezentaci školy! Sestava: Jakub Pechura, Michal Martinek a Tadeáš Hoch z 5. A, Matyáš Držmíšek z 5. B, Denis Šťastník a Kryštof Sobek ze 4. A, František Blažek a Tobiáš Procházka ze 4. C a Martin Vavřina a Matěj Martinek ze 3. B.

P. Faltus