Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Gólová impotence na pokračování

Bojovnost ani touhu po vítězství znojemským fotbalistům upřít rozhodně nelze, ale střelcům jakoby zvlhl prach. Pomineme-li remízu s Čáslaví, nedali v posledních sedmi odehraných zápasech II. ligy ani gól a to určitě dobrou vizitkou není. Podobně jako bezbrankové remízy s Opavou a před týdnem i s Třincem jsou takové zápasy hotovým utrpením hlavně pro diváky.“Bylo to další bojovné utkání, ale pořád hrajeme v křeči a nemůžeme vstřelit gól. Kdyby se nám podařilo dát ho, uklidnili by nás to a všechno by bylo úplně jinak. Takhle je hra taková rozháraná, děláme zbytečné chyby. Takže ani já sám nemohu být se svým výkonem spokojen, i když jsem jednu výbornou šanci měl,“ řekl mi po utkání s Třincem Ondřej Sukup. Vracet se v detailech k tomuto utkání nemá cenu, stručně a jasně vystihl situaci přihlížející trenér U19 pan Tibor Duda: „Smutné je, že se neproměnily všechny ty šance. Věčná škoda trestňáku Oklešťka či střely Sukupa, hlavičky Vašíčka, Rolincova sóla apod., našlo by se toho víc. Nebyli prostě dost důrazní v šestnáctce, kdyby do toho víc šli, dorazit je mohli. Z hlediska důležitosti tohoto zápasu to bylo tak trochu křečovité. Nelze říct, že by hráči nechtěli, ale byli nervózní, nevěděli, s čím Třinec vyrukuje. Ale na šance měli rozhodně navrch – je to škoda.“V sobotním utkání v Ústí nastoupili de facto ve stejné sestavě, jen bez zraněného Šmahaje (kotník) a trénovat ve Znojmě opět začal Milan Pacanda.

  • Ilustrační foto: Petr Jandora

FK Ústí nad Labem – 1.SC Znojmo  1:0 (1:0)

Branky:19. Veverka.  

Rozhodčí: Pavel Orel - Jiří Jiřík, Marek Pilný; delegát: Ivan Slabý.

FK Ústí nad Labem: R. Novák - Vlk, Jablonský, M. Valenta, L. Dvořák - Rosendo (76. Lácha), Martykán, P. Dragoun, Moulis (69. M. Zeman) - Veverka (84. Gulajev), Holek. Trenér: Svatopluk Habanec.

1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek (78. Mandula), Yonov, Avdič (59. Pacanda), Cihlář - Sukup, Hnaníček, Lacko, Okleštěk - Zifčák (72. Krhut), V. Vašíček. Trenér: Bohumil Smrček.

Seriál promarněných šancí pokračoval, při troše štěstí mohlo být veseleji. Dvě pěkné příležitosti nezužitkovali Vašíček resp. Zifčák, Okleštěk nastřelil jen tyč ústecké branky, v závěru dobře hlavičkoval Yonov. Navíc se zranil Avdič a kvůli další žluté kartě nemůže ve středu ve Vlašimi nastoupit ani  Hnaníček.

Bohumil Smrček - trenér 1. SC Znojmo: "Přijeli jsme s cílem bodovat, lídra tabulky jsme chtěli potrápit. V prvním poločase byli lepší domácí, kteří nás přehrávali a dokázali vstřelit branku. Ve druhé půli jsme už měli ze hry více, vytvořili jsme si menší převahu. Nedokázali jsme vstřelit gól, a proto jsme prohráli. Ústí nad Labem to má dobře rozehrané, nemusí být pod žádným tlakem. Soupeř má dostatek bodů, z čehož pramení i jistá pohoda. I proto možná dnes dotáhl utkání do vítězného konce. Příští zápas nám budou chybět dva hráči, vykartovaný Hnaníček a zraněný Avdič." 

Doma se fotbalisté 1. SC Znojmo představí v neděli 13. Května v utkání s Karvinou, začíná se v 17.00 hodin.

-stlba-