Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Fotbalový bůh se na znojemské sudí rozhněval

První prosincovou sobotu se výběr rozhodčích OFS Znojmo zúčastnil druhého ročníku halového turnaje rozhodčích, pořádaného KR MěFS Brno v hale na Vodové. Do turnaje se přihlásilo sedm mužstev – okresy působící v soutěžích JmKFS + „B“ družstvo Brna-města, které tím doplnilo počet účastníků na osm. Znojemský tým vstoupil do turnaje úspěšně  a po velmi dobré hře  a vcelku vyrovnaném průběhu utkání porazili  výběr OFS Břeclav 1:0, branku  vstřelil nejstarší hráč turnaje  Zdeněk Kolesa. O téměř sisyfovském tažení celým turnajem se s námi podělil právě on.

  • Horní řada zleva: Balík, Gáfrik, Hrůza, Dvořák, Novák, Ryšavý. Spodní řada: Vodák, Pfeffer, Nikolai, Janíček, Laštůvka, Kolesa, ležící Bogner. FOTO: -stlba-

PRVNÍ VYHRÁNÍ Z KAPSY VYHÁNÍ

V dalším utkání jsme dlouho drželi nerozhodný výsledek 0:0 s OFS Hodonín ,  za které - i mimo jiné - nastoupil  druholigový hráč. Bohužel jsme ke konci utkání taktickou chybou ( v útoku tři proti jednomu  a následné ztrátě míče – což protiútokem soupeř potrestal brankou ) přišli o „dobrou“ remízu a prohráli 0:1.    

KDO CHCE VÍC NEMÁ NIC

Ve třetím utkání nás čekal nejtěžší soupeř – pozdější vítěz celého turnaje OFS Brno-venkov, za které nastupují pravidelně rozhodčí  z  listiny FIFA (Pelikán, Zelinka). Zde se projevila fyzická připravenost a hlavně sehranost   „venkovského“  mužstva, takže výsledek z pohledu znojemských 0:3 odpovídal průběhu hry. I když jsme si brankové příležitosti také vypracovali, ale bohužel nebylo nám dáno.

SOUPEŘ BYL PROSTĚ LEPŠÍ

V následujícím utkání s „B“ mužstvem Brna-města jsme podali nejlepší výkon a „přejeli“ soupeře 5:0, když  se do listiny střelců zapsali - Gáfrik 2x, Ryšavý, Janíček, Hrůza. Po tomto výkonu a do té doby největší výhře na turnaji nás chválili všichni přítomní účastníci a zároveň nás „pasovali na černého koně soutěže“. Co ovšem přišlo v následujícím  utkání lze vystihnout  heslem: Z HRUŠKY DOLU A HODNĚ RYCHLE aneb FRŇÁKY NAHOŘE!

Nastoupili jsme proti „A“ týmu Brna-města a pomsta byla sladká (z jejich pohledu ). Po totálním rozkladu, kdy někteří naši hráči ještě pod dojmem z předcházejícího utkání vzhlíželi k „nebesům“, nás soupeř doslova rozebral. Dostali jsme „sedm kulí jak v Sarajevu“ a se sklopenými hlavami opouštěli arénu. Základní problém - neplnění taktických úkolů - v zápase a bohužel  i životospráva některých hráčů před tímto utkáním nebyla zrovna „košer“. Proto výsledek 0:7 se stal a doufám, že je ještě teď „noční můrou“ některých hráčů.

TO BYLO NA RUČNÍK

Částečně jsme si „chuť  vylepšili“  výkonem  - ale ne výsledkem - v dalším utkání. S později třetím mužstvem turnaje OFS Blansko jsme prohráli po velmi  vyrovnaném průběhu 2:3  (Pfeffer, Nikolai) a jen střelecká smůla nás připravila o lepší výsledek.  A že těch šancí bylo!

STÁLE PLATÍ: NEDÁŠ - DOSTANEŠ

V posledním utkání s OFS Vyškov jsme hráli bohužel již jen o šesté místo a ani toto utkání nevstoupí do dějin jako podařené. Pod psychickou dekou nebo i možnou frustrací, kdy jsme původně měli hrát o „bednu“, jsme ani toto utkání nezvládli a prohráli 0:2.

HŘEBÍKA NA NĚ!

Proto konečné sedmé místo – po loňském čtvrtém - je nutno považovat jako neúspěch. Jedna (vlastně dvě) vlaštovky jaro nedělají, a tak aby si čtenář mohl udělat obrázek o velmi vyrovnaném průběhu celého turnaje, přidávám některé další zajímavé výsledky: MěFS „A“  -  Břeclav  0:3,    Brno-venkov – Vyškov  0:1, MěFS „A“  -  MěFS „B“  1:0, Blansko  -  MěFS „A“  1:0. Jinými slovy – vlastně každý porazil každého.

Konečná tabulka:  1.Brno-venkov, 2.Hodonín,  3.Blansko, 4.Břeclav,  5.MěFS „A“  6.Vyškov, 7.Znojmo, 8.MěFS „B“

-stlba-