Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Fotbalisté U14 si zahráli na turnaji pěti zemí v Lodži

Mladí atleti, judisté, stolní tenisté, šachisté a spolu s nimi fotbalové mužstvo starších žáků 1. SC Znojmo U14 se zúčastnili ve dnech 28. – 31. srpna 2011 mezinárodního turnaje regionálních partnerů v Polské Lodži.

  • Nejlepším brankářem byl talentovaný Matouš Trmal. FOTO: -stlba-
  • Prostředí v polské Lodži bylo skvělé. FOTO: -stlba-

Celé klání se odehrávalo v olympijské komplexu ve Spale. Zde se připravují a ladí formu polští olympionici na své závody. Turnaj regionálních partnerů je vlastně v menším měřítku olympijské klání pro děti a mládež, konkrétně ve věku 13 a 14 let. Tyto regiony mají svoje partnery, které si mohou pozvat podle vlastního uvážení a jsou regionálně dotovány. Takže naši výpravu sponzoroval Jihomoravský kraj. V našem kraji jsou pro konkrétní sport určeni trenéři a ti dávají dohromady konečnou nominaci. Proto jsme rádi, že si naši práce všimli i zástupci kraje a dali šanci mladým fotbalistům ze Znojma, aby se této akce zúčastnili.

Loni byli za kraj vybráni hráči z Brna, letos se uskutečnil již jeho druhý ročník a čest reprezentovat dostali starší žáci 1.SC Znojmo U14. Jmenovitě: Trmal Matouš, Čejka Martin, Anderle David, Tóth Tomáš, Dufek Jan, Fiala Jiří, Bastl Ladislav, Švancara Josef, Kulíšek Zbyněk, Procházka Tomáš, Rapouch Josef, Švejkar Jiří, Křišťál Milan, Matěj Jan, Jordán David, Brandl Tomáš, trenéři Kotlán Jiří, Křišťál Milan st. a vedoucí mužstva Schwarz Stanislav.

Fotbalového turnaje se zúčastnilo pět mužstev: Tisza Volán SC Focisuli Szeged (Maďarsko),Vinnytsia District (Ukrajina), Lodž District (Polsko), Leningrad Region (Rusko) a 1.SC Znojmo U14 (Česko). Hrálo se na celé hřiště systémem každý s každým, 2x25min  s desetiminutovou přestávkou. „ Při remízách si – bohužel -  započítávaly  oba týmy po 1 bodu, i když se v těchto případech kopaly pokutové kopy až do rozhodnutí. Shodou okolností právě Znojmo ve třech případech zvítězilo „jen“ na penalty a tak pouze jediná, ale hořká prohra s domácí Lodží,  nás nakonec odsunula na poslední místo v turnaji. Zanechali jsem však výborný dojem a je to ponaučení na příště,“ prohlásil trenér Jiří Kotlán a v přehledu dalších utkání pokračoval. „První zápas s celkem z Maďarska jsme tahali za kratší konec a v 15. minutě střelou z vápna se Szeged ujal vedení. Zvýšenou agresivitou a pohybem jsme se dostávali také na dostřel i my.Ve  20. minutě se opřel do střely Rapouch a srovnal na 1:1.

Ve druhém poločasu se hra víc srovnala a zápas nakonec skončil remízou. Pokutové kopy proměnili Rapouch, Trmal a Dufek a k dalším již nedošlo, protože výborný brankář Trmal vychytal všechny tři penalty soupeře. V dalším zápase vyhrál celek Ruska nad Ukrajinou 3:2. V našem druhém utkání s ukrajinským týmem  Vinnytsia District nepadla branka ani na jedné straně.Vše si hráči vynahradili opět v penaltovém rozstřelu. Zase se nemýlil Rapouch. Soupeř dvakrát za sebou nedal a když Dufek, Fiala, Bastl, Procházka i Kulíšek své pokusy proměnili a Trmal opět zázračně rozhodující penaltu vytěsnil, vyhráli jsme opět na penalty 6:5.

V dalším utkání porazilo Maďarsko 3:1 Polsko. Zápas s Polskou Lodží byl pro nás velký propadák a po prvních eufóriích jsme se vrátili opět na zem. Domácí nás trestali z produktivity a výsledek 8:0 jsme nečekali. V dalších zápasech remizovalo Rusko s Maďarskem 0:0 (penalty 3:5 pro Maďarsko), odpoledne hrála Ukrajina s Maďarskem 2:0 a Rusko s Polskem 0:2. Poslední den jsme hráli utkání s ruským Leningradem. Toto utkání bylo pro nás důležité, nechtěli jsme zde zanechat špatný dojem.  Vítěznou branku se nám vstřelit nepodařilo a tak se znovu kopalypenalty. V nich jsme zvítězili opět 6:5. V zápase o první místo porazila Ukrajina Polsko 1:0.

Před vyhlášením konečného pořadí se určovali také nejlepší hráči. Za tým 1.SC Znojmo U14 byl jako nejlepší oceněn Trmal Matouš. Paradoxně jsme i přes jedinou porážku a tři remízy skončili na posledním místě. Na turnaji v Lodži jsme i přesto zanechali dobrý dojem a kdybychom měli aspoň střelce, který by byl schopen rozhodovat zápasy, mohli jsme dopadnout podstatně líp.“

 

Konečná tabulka:   Skóre    Body
Vinnytsia District (Ukrajina)   5:3 7
Lodž District  (Polsko) 11:4 6
Csongrád Country  (Maďarsko) 4:2 5
Leningrad Region (Rusko) 3:2 5
South Moravia   (Česko) 1:9       3

                                  

 -stlba-