Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Fotbal v kraji - rezerva Tasovic se dočkala vítězství

KP: Bosonohy-Mor. Krumlov 0:0.Domácí jsou v poklidném středu tabulky, pro Krumlovské je každý získaný bod v boji o záchranu dobrý. Nakonec si ze zápasu odvážejí bod za bezbrankovou remízu. Ve vyrovnaném střetnutí si ale vypracovali víc šancí než domácí.

  • ilustrační foto: Tomáš Zika

I. A třída: Líšeň B-FK Znojmo 5:2 (3:0). Výsledek prvního poločasu neodpovídal průběhu hry, hosté s domácími drželi krok, rozdíl byl jen v zakončování příležitostí. Líšeňští navíc dokázali trestat chyby hostující obrany. Poločasový stav mnoho nadějí na body Znojemským nedával. V úvodu druhé půle dostaly oba celky výhodu pokutového kopu, ani jeden ji nevyužil. Hosté však začali diktovat hru a podařilo se jim korigovat Némethem a Procházkou, měli i šance na vyrovnání. Konec zápasu ale patřil domácím, dalšími dvěma góly stanovili konečný výsledek. Střelecky se prosadili Dědič, Walla, Hudec a dvakrát Milotínský. Znojmo si i přes porážku zaslouží obdiv za předvedený výkon.

Miroslav-Žebětín 3:0 (1:0). Domácím se do sestavy vrací hráči po zranění, a bylo to na jejich výkonu znát. Od úvodního hvizdu měli znatelnou převahu, dokázali si připravovat šance, do přestávky proměnili jen jednu ve 40. minutě, kdy po rozehraném rohovém kopu dopravil míč hlavou do sítě Jiří Hajzner. Ve druhé půli Miroslavští pokračovali v dobré hře a vedení navýšili dorážkou Moronga. Od 80. minuty hosté dohrávali po vyloučení za zmaření vyložené gólové šance v deseti. Přesilovku využil angličákem v 85. minutě Vyžrálek, míč se od břevna odrazil za brankovou čáru. Vítězství Miroslavi bylo zcela zasloužené, mohlo být ještě výraznější.

Přímětice-Svratka Brno 1:4 (1:2).Domácím se nepodařil vstup do utkání, do 10. minuty inkasovali dva góly od Pechy. To je přinutilo k větší aktivitě, vyrovnali hru a ve 37. minutě i skóre zásluhou Marka Balona. Naděje na vyrovnání však trvala jen do začátku druhé půle. Hosté v 60. a 65. minutě trestali chyby přímětické defenzívy a navýšili náskok góly Bábela a Zlámala, vedení pak zkušeně pohlídali až do samého konce střetnutí. Hosté vítězstvím utvrdili své postavení na čele soutěže, naopak domácí zůstávají na konci tabulky a čeká je nelehký úkol odvrátit sestup.

Dobšice-Hrušovany 6:2 (3:1). Okresní derby skončilo podle očekávání, ale zápas měl nečekaný úvod. Už ve 2. minutě po rohovém kopu šli do vedení hosté brankou Sovky. Obdržený gól domácí přinutil chopit se iniciativy, zvýšená aktivita přinesla góly. Nejdříve srovnal Syrový a ve 21. minutě je poslal do vedení Čapoun. Před odchodem na přestávku ještě navyšoval skóre Petr Šuba z pokutového kopu. Hosté po celý poločas hrozili ze standardek, ale ty góly nepřinesly. Vývoj druhého poločasu měli domácí pod kontrolou. Na gól Záruby v 61. minutě Hrušovanští dokázali odpovědět Matouškem, ale to bylo z jejich strany vše. Poslední slovo patřilo Dobšickým, Čapoun a Šuba se podruhé zapsali do tabulky střelců.

I. B třída: Tasovice B-Křenovice 3:2 (1:2). Domácím se nevydařil vstup do utkání, v 11. minutě prohrávali gólem Borovského, který se po chybě obrany ocitl sám před gólmanem. Radost tasovickým divákům přinesla branka z kopačky Kučery v 15. minutě, ale ve 29. minutě se opakovala situace z úvodu zápasu. Znovu se před bránou objevil neobsazený Borovský, a hosté vedli 2:1. Nepříznivý stav vydržel do přestávky, ale po ní Tasovice otočily skóre ve svůj prospěch. Nejdříve se mezi tyče trefil v 74. minutě Fukal, který po autovém vhazování Doležala lobem překonal hostujícího gólmana, v 80. minutě pečetil výsledek ze závaru před svatyní Křenovic Čop. Tasovice se po dlouhé době konečně dočkaly vítězství.

Tuřany-Hevlín 9:0 (6:0). Výsledek mluví za vše. Hosté z Hevlína se v jarní části trápí a tento výsledek to jen potvrzuje. Domácí na svého soupeře vlétli od první minuty a Hevlínští nevěděli, kde jim hlava stojí. Stav po prvním poločase rozhodl o dalším průběhu, o vítězi nebylo pochyb. Ve druhé půli si Tuřanští připsali další tři branky a stanovili tak konečně skóre utkání na 9:0. Hattrickem se blýskl domácí střelec Smetana, hosté se nedočkali ani čestného úspěchu.

Jevišovice-Pohořelice 3:3 (2:1).Branky domácích vsítili Jiří Jurka a Petr Peřinka, o dělbu bodů se vlastně postarali hosté, kteří si dali vlastní gól. Další podrobnosti k utkání nedošly.

Hor. Kounice-Šatov 0:0.Ani k tomuto utkání nebyly dodány podrobnosti.

Blížkovice měly volno. Oddíl Chvalovic odhlásil své mužstvo z jarních odvet a je prvním sestupujícím do okresních soutěží.

Dorost, I. třída: FK Znojmo-Novosedly 9:0 (7:0), Lehocký Vojtěch 2, Krejčí Petr 3, Pospíchal Marek 3, Bastl Ladislav, Miroslav-Pohořelice 1:4 (0:0), Priml Pavel, Tasovice-Oslavany 0:2 (0:0), Přímětice-Višňové 0:6 (0:1), Novák Marek 4 (1x PK), Adámek Václav, Fiala Lukáš, Mor. Krumlov-Újezd 0:1 (0:1), Svratka Brno-Prosiměřice 5:2 (2:2), Beneš Adam, Novák Pavel.

Žáci, I. třída: FK Znojmo-St. Lískovec st. 3:3 (2:1), Koňařík Dominik 2, Svitok Radim, FK Znojmo-St. Lískovec ml. 5:6 (1:3), Bernát Matyáš 2, Janda Lukáš, Šereda David, Balada David.

  

-lei-