Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Florbalistka tělem i duší Daniela Cihlářová: Chtěla bych poděkovat trenérům a holkám z týmu za celou sezonu!

  • Daniela Cihlářová
  • Daniela Cihlářová při zápase 1
  • Daniela Cihlářová při zápase 2
  • Daniela Cihlářová při zápase 3
  • Daniela Cihlářová při zápase 4
  • Tým TJ Znojmo Laufen CZ

Ahoj Danielo, vím o tobě, že se věnuješ florbalu, a právě o tom bych si s tebou rád vyprávěl...

Ale nejdříve se musím zeptat, jak prožíváš prázdniny?

Dobrý den, prázdniny si užívám, jak jen můžu, trávím volný čas s holkama z týmu nebo s rodinou, se kterou jsme byli nedávno u moře. Nemůžu si stěžovat, prázdniny jsou přece super!

A jak dlouho hraješ florbal?

Florbal hraji přibližně čtyři roky.

V jakém týmu jsi v minulé sezoně nastupovala, a co jste za ten rok vše stihly natrénovat a odehrát na soutěžích?

Hraji za tým TJ Znojmo laufen cz. Minulou sezonu jsme hodně trénovaly zakončení, ve kterém máme ale pořád co zlepšovat. Také jsme se hodně zabývaly přesností nahrávek a podobně...Na turnajích a zápasech to bylo těžké ukázat, co všechno nás náš trenér naučil, přece jenom jsme většinu zápasů hrály proti klukům, kteří bývají někde jinde než my. Co se ale týče zápasů proti holkam, to už bylo něco jiného. Dokázaly jsme si dát nahrávky přesněji a to, co nám řekl a naučil nás trenér, jsme plnily mnohem lépe.

Když hrajete proti klukům, jak se k vám chovají? A kteří jsou nejlepší a kteří nejhorší?

Většina kluků se k nám chová hezky, dalo by se říct, že někdy i opatrněji, než kdyby hráli proti klukům, ale nic nám nedávají zadarmo.

Všechny klučičí týmy se k nám chovají slušně, nejde říct, že by nějaký tým byl nějak nesportovně agresivní. Ale asi nejlépe se k nám chovají kluci ze Znojma. (úsměv)

A na jakých jste byly konkrétně turnajích a jak jste uspěly?

V lednu jsme byly na Prague floorball cupu, tam nám cestu zkomplikovala zkušená Olomouc, takže jsme braly 3. místo. Také jsme byly pozvané na NMČR v Praze, kde jsme i přes naše skvělé výsledky skončily na nepopulárním 4. místě. Jako vrchol naší úspěšné sezony měl být Hummel open game, kde jsme si dávaly cíl dovézt jakoukoli medaili.To se také povedlo a dovezly jsme do Znojma 3. místo.

Blahopřeji. A co příští sezona? Už vám začala příprava? Kolik vás je v týmu?

Děkujeme. Na další sezonu se strašně s holkama těšíme, přípravu jsme už měly, teď máme takové menší volno, ale i tak si jdeme třeba zaběhat nebo zajezdit na kole. V týmu nás je přibližně patnáct.

Prý jsi členka florbalové akademie, co to obnáší, Danielo?

Ano jsem, je to náročné, jak se vstáváním, tak s dopravou. Akademie je před vyučováním, takže musím dorazit do školy, co nejdříve to jde, což je občas také složité. Jinak na akademii chodím ráda a hodně věcí, které se mi budou ve florbale hodit, jsem se naučila právě tam.

A co to vlastně ta akademie je? Kdy, kde, co, s kým, proč? A také zač?

Jsou to tréninky navíc, které mají ti hráči, kteří byli vybraní. Akademii máme ve znojemské hale v pondělí a čtvrtek od půl sedmé do třičtvrtě na osm. Je rozdělena na dvě skupiny, starší a mladší. Mladší skupinu vede trenér Martínek s trenérem Pánkem. Starší skupinu má na starost trenér Šťastník a také trenér Pánek. Akademii jsem já pojala tak, že ty tréninky máme za odměnu a možnost se zlepšit zase o trochu víc. Do tréninků máme zahrnuté i jiné aktivity např. plavání, gymnastiku apod.

Danielo, díky za tvé odpovědi a přeji ti pěkný zbytek prázdnin... Tobě a celému vašemu týmu co nejlepší hru, a jak je dnes moderní říkat - užijte si florbal, jak to jen jde!

Taky děkuji.

A ráda bych ještě řekla: Chtěla bych poděkovat trenérům a holkám z týmu za celou sezonu! (úsměv)

Libor Duchoň