Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ vítězí poosmé v řadě

Florbal Ústí nad Labem - TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:7

Pro osmé vítězství v řadě museli znojemští florbalisté cestovat až do 300 kilometrů vzdáleného Ústí nad Labem. Ústí se v závěru základní části 1. florbalové ligy zrovna nedaří. V posledních pěti utkáních zvítězilo pouze jednou, a to nad beznadějně poslední Ostravou. Zato znojemský tým v posledních sedmi utkáních pokaždé zvítězil a již v minulém kole si zajistil účast mezi elitní osmičkou této soutěže. Ústecký tým potřeboval v utkání se Znojmem nutně bodovat, protože se nacházel na 8. místě a účast v play-off neměl ještě jistou. Znojemští borci sice účast v play-off jistou mají, ale bojují o umístění v první čtyřce, a tím o výhodu začínat play-off na domácí palubovce. Oba týmy nastoupily k tomuto utkání oslabeny. Ústecký tým neměl v tomto utkání k dispozici svoje juniory, kteří hráli čtvrtfinálové utkání nejvyšší juniorské soutěže. Znojemskému týmu opět chybělo ze zdravotních důvodů několik hráčů základní sestavy. V domácím utkání proti Ústí nad Labem, které se hrálo ve Znojmě v polovině ledna, zvítězilo Znojmo 8:5.

Oba týmy nastoupily do zápasu zostra a utkání bylo hned ve svém počátku bohaté na góly. Už ve třetí minutě vedl domácí tým díky dvěma rychlým brejkům 2:0. Znojmo nicméně stačilo na rychlý nástup domácích včas zareagovat a půl minuty po druhém obdrženém gólu snížilo na 2:1. Autorem branky nebyl nikdo jiný než matador znojemského florbalu Petr Sláma. V dalším průběhu úvodní části si oba týmy vytvořily několik slibných šancí, ale hráči buď netrefili branku, nebo bezchybně zasahovali brankáři. Dalších branek se diváci, kterých přišlo na toto utkání 175, dočkali až v závěru třetiny. Nejprve domácí tým zvyšoval své vedení na 3:1. Znojmo na obdrženou branku skvěle zareagovalo a minutu po obdrženém gólu snižoval Tomáš Kucharič na 3:2.

V úvodu druhé třetiny se dostal do gólové šance Martin Pánek, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Vyrovnání skóre utkání se však Znojemští přece jenom dočkali, a to z hole Vojtěcha Procházky. Na obou týmech byla viditelná snaha strnout vedení na svoji stranu. Střílelo se z každé pozice. Šťastnějším týmem bylo nakonec Znojmo, když se po kombinaci Petra Slámy s Pavlem Palátem ujalo poprvé v tomto utkání vedení. Důležitost zisku bodů z tohoto utkání byla znatelná! Ústí v závěru druhé třetiny zabralo a dvěma slepenými góly strhlo vedení opět na svoji stranu. Po druhé třetině bylo skóre utkání 5:4 pro Ústí.

V první polovině závěrečné části utkání byly šance opět na obou stranách hřiště, ale zůstaly nevyužity. Hra se začala přiostřovat. V 51. minutě utkání talentovaný znojemský junior Jan Rakušan vyrovnal na 5:5. Ve zbývajícím čase třetí třetiny poskytlo Ústí znojemským hráčům velkou příležitost ke skórování a plnému bodovému zisku. Ústečtí díky svojí nedisciplinovanosti umožnili Znojmu hrát v závěru utkání dvě přesilové hry. Znojmo nabídnutou příležitost využilo na 100%. V první přesilové hře skóroval Martin Pánek a ve druhé početní výhodě upravil Tomáš Kucharič výsledek utkání na konečných 7:5 pro Znojmo.

Nehrálo se nějak zvlášť pohledné utkání, což také potvrdil ve svém pozápasovém hodnocení znojemský trenér Jan Šťastník. To nic nemění na tom, že florbalisté TJ ZNOJMO LAUFEN CZ zvítězili poosmé v řadě a v posledním utkání základní části mohou na domácí palubovce proti pražskému FBC Start98 rozhodnout o svém umístění v elitní čtveřici pro play-off.

Komentář k utkání trenéra týmu TJ ZNOJMO LAUFEN CZ Jana Šťastníka: „Utkaly se dva oslabené týmy a dvě třetiny to byl nepohledný a nepříliš kvalitní florbal, ve kterém byli domácí trošku lepší. Ve třetí třetině jsme zlepšili rozehrávku a zápas zaslouženě otočili. Děkuji divákům a soupeřům za utkání.“ 

Komentář k utkání trenéra týmu FLORBAL ÚSTÍ: „Cením si našeho týmového a bojovného výkonu, Víme, co rozhodlo o našem neúspěchu, společně na tom zapracujeme, abychom byli v příštím zápase připraveni. Děkujeme soupeři a divákům za utkání.“ 

Zásahy brankářů: Tomáš Hlava 19 - Martin Beneš 22; Hráč utkání TJ ZNOJMO LAUFEN CZ: brankář Martin Beneš.

-JK-

 

Závěrečné utkání základní části 1. florbalové ligy odehraje TJ Znojmo laufen cz ve sportovní hale města Znojma v sobotu 27. února ve 20.00 hodin. soupeřem bude pražský tým FBC Start98.