Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ v Pelhřimově vyhráli a postoupili na 2. místo

Utkání 16. kola 1. florbalové ligy v Pelhřimově mělo být dle papírových předpokladů pro Znojmo jasnou záležitostí s povinným ziskem tří bodů. Dle statistik se oba týmy spolu dosud utkaly ve dvaceti vzájemných duelech, ve kterých si Znojmo připsalo 14 a Pelhřimov 6 vítězství. Skóre ze vzájemných utkání 117:88 svědčí o tom, že v těchto utkáních padá poměrně hodně branek. 

Trenér Jan Šťastník poslal do hry tři kompletní formace. Utkání se však určitě podle jeho představ nevyvíjelo. Znojemští celou první třetinu nemohli najít recept na osobní obranu domácích. Hra Znojma v první třetině byla plná nepřesností v rozehrávce a bez tempa. Pelhřimovští hráči vycítili svoji šanci, kterou završili vstřelením gólu v přesilové hře při vyloučení znojemského obránce Karla Virgla za bránění ve hře. Jednobrankové vedení udrželi domácí až do konce první třetiny. Trenér Jan Šťastník měl určitě o přestávce svým svěřencům co říci.

Do druhé třetiny vstoupilo Znojmo o poznání lépe. Bylo vidět, že přesnější rozehrávka Znojemských, napadání domácích při jejich rozehrávce a hra ve vyšším tempu začala činit domácím potíže, což vyvrcholilo vyloučením hráče Pelhřimova za sekání. Znojmo tuto příležitost k vyrovnání beze zbytku využilo. Po přihrávce Tomáše Kuchariče před branku hostí skóroval Petr Číhal, a bylo vyrovnáno. Vyrovnávací branka domácí nezlomila, a i když Znojmo hrálo mnohem lépe než v první třetině, domácí tým statečně atakům znojemských odolával.

Ve 39. minutě utkání se domácí ujali nechytatelnou střelou opět vedení. To se znojemským nelíbilo a ihned po buly se vrhli do útoku, který skončil po přihrávce Karla Virgla na Petra Číhala vyrovnávací brankou na 2:2. Otřesený domácí tým se nestačil po vyrovnávací brance vzpamatovat a během půlminuty po kombinaci Tomáš Kucharič - Filip Horák inkasoval znovu. Stav 3:2 pro Znojmo po druhé třetině už vypadal nadějněji.  

Hned na počátku třetí třetiny udeřili znojemští počtvrté. Opět kombinace Tomáš Kucharič - Filip Horák a vedení o dvě branky 4:2. Bylo vidět, že Znojmo vstoupilo do třetí třetiny s jasným cílem zisku tří bodů a v této fázi utkání bylo rozhodně lepším týmem. V 8. minutě třetí třetiny vypíchl míček domácímu hráči Tomáš Kucharič a po individuální akci zvýšil náskok Znojma na 5:3.

Minutu po vstřelení branky se dostali znojemští do velice složité situace. Obránce Tomáš Herman dohrál velice tvrdě souboj o míček u mantinelu. Jeho zákrok ohodnotili rozhodčí pětiminutovým trestem za hrubost. Pětiminutovou hru v oslabení zvládlo Znojmo doslova excelentně. Dokonce i v oslabení vyráželi znojemští k nebezpečným protiútokům a Petr Číhal nebyl daleko od vstřelení hattricku. V poslední minutě utkání po přihrávce Jiřího Salavy upravil skóre na konečných 6:2 pro Znojmo opět Tomáš Kucharič.

TJ Znojmo LAUFEN CZ díky zisku tří bodů poskočilo na druhé místo tabulky 1. ligy. Protože první tým tabulky Česká Lípa a doposud druhý tým pražský Start98 svoje utkání v rámci 16. kola prohráli, má Znojmo se ziskem 32 bodů náskok na třetího 2 body a ztrátu na první Českou lípu už pouhé 3 body.

Tabulka je tak vyrovnaná, že týmy na 3. - 6. místě mají shodný počet 30 bodů. Dalším pozitivem je, že trenér Jan Šťastník pravděpodobně našel před play-off ideální složení druhého útoku. Zařazení Filipa Horáka do tohoto útoku bylo dobrým rozhodnutím. Tento útok se v posledních dvou utkáních podílel ze 14 vstřelených branek na 11. Filip Horák (5+0) – Jiří Salava (1+5) – Tomáš Kucharič (4+4).   

Vyjádření trenéra Jana Šťastníka po utkání: "O třech bodech rozhodl zlepšený výkon ve druhé a třetí třetině. V úvodní byli domácí lepším celkem. Vítězství se nerodilo lehce. Děkujeme soupeři za férové utkání a hodně štěstí v play down."
Utkání v Pelhřimově sledovalo 107 diváků. Nejlepším hráčem Znojma byl vyhlášen útočník Tomáš Kucharič. Branky: 27. Petr Číhal (Tomáš Kucharič), 39. Petr Číhal (Karel Virgl), 40. Filip Horák (Tomáš Kucharič), 42. Filip Horák (Tomáš Kucharič), 48. Tomáš Kucharič, 60. Tomáš Kucharič (Jiří Salava). 

Další důležité utkání o co nejlepší pozici do play-off sehraje Znojmo v sobotu 24.1. ve 20.00 hodin na domácí palubovce proti týmu Florbal Ústí nad Labem. Ústí se nachází na 7. místě tabulky 1.ligy se ziskem 26 bodů. 

-JK-