Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ byli krůček od postupu do semifinále poháru

Ve čtvrtfinále poháru České pojišťovny se florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ utkali na domácí palubovce s extraligovým týmem itelligence Bulldogs Brno. Jihomoravské pohárové derby bylo pro diváky napínavé a dramatické až do konce. 

  • Ilustrační foto: -stlba-

V dresu hostujícího týmu nastoupili dva bývalí znojemští hráči Josef Žižka a Jiří Bauer. V úvodu první třetiny se brněnští hráči snažili mít hru pod kontrolou, ale Znojmo je svojí hrou evidentně zaskočilo. První branku utkání vsítil v 8. minutě znojemský útočník Pavel Palát. Buldoci před koncem třetiny vyrovnali, ale v poslední minutě třetiny poslal Znojmo znovu do vedení Tomáš Kucharič po pohledné souhře s Danem Částkem. 

Druhá třetina začala přesilovou hrou domácích, která však zůstala nevyužita. V páté minutě třetiny faulovali hosté Davida Kučeru a rozhodčí nařídili za tento faul trestné střílení, které proměnil Tomáš Kucharič. Další branky domácích v rychlém sledu přidali David Kučera a Jan Hanák a skóre 5:1 v půli utkání nečekal asi nikdo z přítomných ve znojemské hale. Buldoci snížili na 5:2, znojemští však pokračovali ve své hře, se kterou si brněnští hráči nevěděli rady. Ve 36. minutě utkání rozhodl rozhodčí o dalším průběhu utkání. Danielu Částkovi bylo odpískáno sekání, které viděl ze všech přítomných a účastníků utkání asi jenom a pouze onen rozhodčí. Znojemští hráči s pocitem křivdy chtěli přesilovou hru ubránit, avšak rozhodčí byl proti a poslal Znojemské do třech. V tomto případě byl trest oprávněný. V této přesilové hře vsítili hosté dvě branky a snížili na 5:4 a za tohoto stavu také skončila druhá třetina.

V první půli třetí třetiny měli šance ke vstřelení gólu oba týmy, šťastnějším týmem však byli hosté, kterým se podařilo srovnat a v čase 58:35, kdy to vypadalo, že o vítězi rozhodne prodloužení, vstřelil vítěznou branku Bulldogs dlouholetý reprezentant Aleš Jakůbek. I když utkání neskončilo vítězstvím Znojma, předvedli znojemští hráči jeden z nejlepších výkonů v této sezoně.

TJ Znojmo-Bulldogs Brno 5:6.

V sobotu zajížděli hráči TJ Znojmo LAUFEN CZ k utkání 10. kola 1. ligy mužů do Ústí nad Labem. Dlouhé cestování a únava z náročného středečního pohárového utkání se pravděpodobně podepsala na výkonu mužstva. Znojmáci předvedli jeden z nejhorších výkonů sezony a zaslouženě prohráli 7:4.

Vyjádření trenéra Znojma Štastníka zní: "Zasloužená porážka. Náš výkon nebyl dobrý. Dneska bychom měli problém porazit i leckteré divizní mančafty. Musíme se zvednout."

V sobotu 29. 11. ve 20.00 hodin se hráči TJ Znojmo LAUFEN CZ v rámci 11. kola 1. ligy mužů utkají na domácí palubovce s posledním týmem 1. ligy Spartakem Pelhřimov.

-JKu-