Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Florbal na Mládežce má krajské parametry

V nedalekých Pohořelicích se konalo krajské finále ve florbale, kde starší dívky skončily druhé. Chlapci stejného věku i školy obsadili ve Slavkově u Brna místo třetí.

Děvčata ZŠ ul. Mládeže, Znojmo prošla základní skupinou bez porážky a zajistila si tak postup mezi nejlepší čtyři týmy. V souboji o postup do finále si holky poradily s týmem ZŠ Žarošice, zvítězily 3:1. Ve finále na ně čekal silný tým domácích.

Po velmi vyrovnaném boji se z výhry - bohužel - radovaly domácí Pohořelice. I přes prohru patří děvčatům pochvala nejen za druhé místo v kraji, ale i předvedený výkon. Individuální ocenění si vysloužila Lola Ryšavá, jednoznačně nejlepší brankářka celého turnaje.
Slušně obsazený a vyrovnaný krajský turnaj se konal ve Slavkově u Brna. Zúčastnilo se ho celkem 8 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Skupina A: Břeclav, Slavkov, Brno, Jedovnice. Skupina B: Znojmo, Pohořelice, Hroznová Lhota, Rousínov.

Vstup do turnaje nezvládli, prohráli s Rousínovem 0:3. Po důrazné domluvě v šatně se zlepšili a po tuhém boji zdolali Hroznovou Lhotu těsně 2:1. Do zápasu s Pohořelicemi, kde jim stačila i remíza, dali opravdu vše. Tento zápas byl obrovskou bitvou, ve které měli navrch florbalisté z Pohořelic. Ale díky veliké obětavosti a týmové hře potřebný postupový bod za neobvyklou remízu 0:0 nakonec vydřeli.

V semifinále nestačili na celek ZŠ Vejrostova Brno a prohráli 4:7. Tento výsledek je poslal do nájezdů o bronzovou medaili s týmem z Pohořelic. V této disciplíně jsme byli lepší a kluci mohli slavit zasloužené třetí místo.

Turnaj odehráli v sestavě: Adam Lysák, Lukáš Matoušek, Petr Smejkal, Dominik Jaša, Martin Polehňa, Jan Benko, Jan Sládek, Václav Štipčák, Leoš Faltus, Milan Jedlička, Tomáš Tesař, Michal Čurda, Matěj Jakub, Jakub Matoušek, Šimon Machala.

-stlba-