Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Festival dračích lodí Znojmo 2014

Již o tomto víkendu proběhne 7. ročník největší vodácké akce na Znojemsku - Festival Dračích lodí Znojmo. V pátek 26. 9. dopoledne závodí žáci základních škol a odpoledne rychlostní kanoisté. V sobotu 27. 9., kdy je hlavní festivalový den, proběhnou závody dračích týmů na trati Dračí biatlon, klasický závod na 200m a Gladiátorské souboje na sprinterské trati 50m.

V sobotu v 10.00 hodin se uskuteční také slavností zahájení festivalu. K vidění bude ohňová dračí show, představení všech zúčastněných týmů v reprezentačních dresech a výstřel z historického děla, který odstartuje celodenní program plný dračích soubojů, zábavy a kostýmů.

K 21. 9. hlásili organizátoři 48 přihlášených posádek! Do Znojma přijedou opět závodníci z celé České republiky, Slovenska i Rakouska. Do závodu školních týmů, kde doposud závodily pouze školy znojemského okresu, se letos poprvé přihlásili i žáci brněnského víceletého gymnázia z Bystrce.

Pro vítězné posádky je přichystáno více než 500 medailí, cen a pohárů. Organizátoři letos připravili šest kategorií a tři závodní tratě: Dračí biatlon na 350m se střeleckou položkou z painbalové zbraně, klasický závod na 200m a velmi populární Gladiátorské souboje na sprinterské trati 50m.

Závod je určen pro širokou veřejnost, je podporován Českou unií sportu a letošní ročník bude dokonce natáčen Českou televizí. Vstup do areálu pod Sedlešovickým mostem je pro diváky zdarma.

Přihlásit svou posádku je možné do 24. 9. na webových stránkách festivalu www.dracifestznojmo.eu.

–PŠ-