Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Extrémní závod do schodů pomohl Nelle Liškové

V sobotu bylo na Obrokové ulici ve Znojmě rušno víc než obvykle. Konal se zde třetí ročník charitativního závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790. Závodníkům stálo v cestě 158 schodů vedoucích až na ochoz šestašedesátimetrové věže. Primárním cílem nebylo vyhrát, ale vybrat co nejvyšší finanční částku pro Nellu Liškovou trpící těžkým onemocněním ledvin.

Závodu se zúčastnilo jedenatřicet týmů profesionálních i amatérských. Po celé odpoledne sršeli vtipem moderátoři Martina Partlová a Miroslav Hrabě, kteří si na ochoz radnice taktéž vyběhli. Lidé mohli sledovat urputné výkony závodníků na velkoplošné obrazovce přímo u radnice nebo online na webových serverech YouTube a Facebooku. 
 
Třetí ročník extrémního výběhu opanoval tým Znojemských orlů.  V kategorii žen byly nejrychlejší členky družstva Hany Bany 1 a ze smíšených týmů Draci. V rekordním čase se do cíle přiřítil dvacetiletý Znojemský orel Jan Bulín. Na zdolání vrcholu radnice mu stačilo pouhých čtyřiačtyřicet vteřin a třicet šest setin. Nejrychlejší ženou byla Romana Smolková z týmu Hany Bany 1, která věž zdolala za osmapadesát vteřin a sedmnáct setin. 
 
Závodem ale tato akce neskončila. Na všechny čekalo občerstvení za hudebního doprovodu DJ. Lidé si taktéž mohli zakoupit ručně vyráběné produkty od Nelly Liškové, zvýšit tak vybranou částku a pomoci jí v boji s nemocí.                     
 
-bur-