Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Evropská modelářská špička na Znojemsku

Dvě vrcholné mezinárodní letecké modelářské akce se uskuteční v sobotu 10. srpna a od pátku do neděle 23.-25. srpna. Letošní srpen bude pro příznivce leteckého modelářství na letišti Model City u Hlubokých Mašůvek na Znojemsku ve znamení nejprestižnějších mezinárodních akcí tohoto roku.

  • Extremní akrobacie. FOTO: Antonín Šnajdar
  • Model proudového letadla. FOTO: Antonín Šnajdar

Modelářští fanoušci se mohou těšit na tradiční mezinárodní setkání pilotů RC modelů letadel a vrtulníků poháněných turbínovými motory. Stroje propracované do nejmenších detailů, burácení proudových motorů, rychlost průletů přes 400 km/hod. Hlavní program Jets Over Model City se uskuteční v sobotu 10. srpna.
Malé jubileum bude mít modelářské letiště Model City, které se stane již po páté pořadatelským místem pro prestižní evropský šampionát soutěže obřích akrobatických modelů letadel - European Extreme Flight Championships. K vidění budou modely letadel s rozpětím přes 3 metry řízené špičkovými modeláři, kteří budou létat volné akrobatické sestavy složené z nejrozmanitějších akrobatických prvků a to celé synchronně na hudbu.
Zajímavou podívanou slibují pořadatelé po celou dobu soutěže od pátku do neděle 23.-25. srpna.
Při konání soutěží je pro návštěvníky Model City připraven zajímavý doprovodný program a občerstvení. Čeká vás nezapomenutelná podívaná. Aktuální informace a fotografie z akcí naleznete na www.modelcity.cz a www.exfc.eu.