Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Dvacáté kolo 1. florbalové ligy

1. FBK Rožnov pod Radhoštěm - TJ Znojmo LAUFEN CZ     

4:12

V sobotu pokračovala 1. florbalová liga zápasy 20. kola. Toto kolo je netradičně rozloženo do celého týdne. V neděli se dohrává utkání mezi Litvínovem a pražským Startem98, ve středu utkání mezi Ústím nad Labem a Českou Lípou. Utkání mužů s Rožnovem se krylo s důležitými zápasy juniorů, kteří mají našlápnuto do nejvyšší juniorské soutěže.

V týdnu se sešel výkonný výbor, který vzhledem k důležitosti těchto utkání rozhodl o tom,  že trenér Jan Šťastník, který je koučem jak mužů, tak i juniorky, povede o tomto víkendu juniory. S muži do Rožnova místo něj odcestoval člen výkonného výboru Jan Kucharič. Tým mužů se musel rovněž obejít bez juniorů, kteří pravidelně v této kategorií nastupují (Daniel Částek, Ondřej Zejda a Filip Horák). Rožnov, který má stejně jako Znojmo účast v play off jistou, bojuje už jenom o co nejlepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Poslední utkání Rožnov sehrál v Praze se Startem98 a získal dva body za výhru 6:5 po nájezdech.

Znojmo minulý týden na domácí palubovce deklasovalo Black Angels 10:3. Než se stačili znojemští hráči ve studené rožnovské hale trochu zahřát, prohrávali 1:0. Už od začátku utkání bylo jasné, že se nebude hrát v rukavičkách. Hrálo se v dosti vysokém tempu, což vzhledem k teplotě v hale nebylo na škodu. Šance se střídaly na obou stranách. Znojmo držel svými jistými zákroky brankář Martin Beneš. Akcím Znojmáků většinou scházelo  přesnější zakončení. Když už to vypadalo, že třetina skončí vedením domácích 1:0, poslal Martin Pánek přihrávku na Tomáše Kuchariče. Ten se nemýlil, a bylo hned veseleji.

Druhá třetina nezačala pro Znojmo nejšťastněji. Za blokování hokejky byl vyloučen útočník Jan Hanák. Domácí výhodu hráče v pole využili a ujali se vedení 2:1. Znojmáci dále pokračovali ve své kombinační hře a bylo otázkou času, kdy nějaká šance skončí za zády domácího brankaře. V šesté minutě druhé třetiny se to konečně povedlo. Přihrávka Karla Virgla na Petra Slámu, a znojemský matador srovnal na 2:2. Po vyrovnávací brance přišlo další vyloučení znojemského hráče. Tentokráte fauloval obránce Zdeněk Rada. Domácí v této přesilové hře posílali na branku Znojma střelu za střelou. Bránící hráči hodně střel zblokovali, zbytek pochytal Martin Beneš. Poté udeřilo Znojmo. Ve třicáté minutě utkání přihrávka Martina Pánka našla Pavla Paláta a Znojmo se poprvé v utkání ujalo vedení. O tři minuty později Petr Sláma zvýšil náskok Znojma na 2:4. Další oslabení Znojma zdramatizovalo utkání. Rožnov přesilovku využil  ke vstřelení kontaktního gólu. Takový vývoj utkání však odmítli útočníci Martin Pánek a Petr Sláma, kteří si udělali pro tento večer v Rožnově střelnici, a každý jednou brankou upravili skóre na 3:6 po druhé třetině.  

Znojemská střídačka očekávala od počátku třetí části od domácích totální presink, a to se také stalo. Domácím se podařilo svůj tlak zužitkovat a v deváté minutě posledního dějství utkání snížili na 4:6. Znojemští však trpělivě bránili a čekali na nějaký využitý brejk, ke kterým se dostávali stále častěji. Posledních osm minut utkání bude asi domácí strašit hodně dlouho. Hostující Znojmo dokázalo v této části hry rozvrátit obranu Rožnovských a vstřelit šest branek. O čtyři trefy se postaral Martin Pánek, svoji čtvrtou branku v utkání přidal Petr Sláma a jednou se trefil Alan Juříček. Skóre utkání 3:12 je nejvyšším vítězstvím Znojma v této sezoně.    

Znojmo si připsalo další důležité tři body a minimálně do odehrání nedělní dohrávky se usídlilo na 1. místě tabulky. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Martin Pánek, který ke čtyřem brankám přidal ještě tři asistence. Znojemský tým předvedl kompaktní výkon, který podpořil skvělými zákroky brankář Martin Beneš.

Hodnocení utkání obou trenérů

Trenér Znojma Jan Kucharič: "Je to naše nejvyšší vítězství v této sezoně, ale nerodilo se lehce. Získali jsme důležité tři body pro účast v první čtyřce. Děkuji hráčům za odvedený výkon, protože jsme museli k tomuto utkání nastoupit bez našich juniorů a trenéra Honzy Šťastníka. Děkujeme soupeři a přejeme štěstí do dalších bojů." 

Trenér domácích Zbyněk Macura: "Bude to znít troufale, ale po první třetině jsme odcházeli do kabin jako lepší tým, bohužel od druhé části to byla jízda na horské dráze... pro nás bohužel dolů, kdy Znojmu stačilo pouze trestat naše brutální minely. Soupeři přeji co nejlepší umístění v první čtyřce a my se budeme těšit, kdo si nás vybere."

Branky: 20. Tomáš Kucharič (Martin Pánek), 26. Petr Sláma (Karel Virgl), 30. Pavel Palát (Martin Pánek), 33.  Petr Sláma (Pavel Palát), 37. Martin Pánek (Jiří Salava), 38. Petr Sláma, 52. Martin Pánek (Jakub Martínek), 53. Petr Sláma, 56. Pavel Palát (To máš Herman), 57. Martin Pánek (Jiří Salava), 59. Alan Juříček (Martin Pánek), 60. Martin Pánek (Jakub Martínek).                               

-JK-