Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Dva miliony pro nemocnici ano, ale 50 000 pro charitu ne

Minulý týden zasedalo znojemské zastupitelstvo, jehož jednání se neslo v duchu schvalovaných dotací. Některé návrhy ovšem odsouhlaseny nebyly, třeba padesátitisícová dotace pro Oblastní charitu. Rozhodnutí nepodpořit schválení této dotace vysvětloval místostarosta Jan Blaha pozdním podáním příslušné žádosti. 

Problémy provázely taktéž schválení dotace pro Soukromou vysokou školu ekonomickou ve Znojmě, které prošlo až na druhý pokus kvůli technickým problémům několika zastupitelů s hlasovacím systémem. Proti schválení se vyslovil statutární místostarosta Ludvík Hekrle. 
 
„Tento bod jednání je pro mě na dnešním zastupitelstvu tím nejkontroverznějším, škola v žádosti uvedla, že nemá vůči Městu žádný dluh, přestože byl evidován nesplacený závazek v částce 330 000 korun. Je ale pravdou, že později byla částka doplacena, avšak kaňka zůstává,“ dodal místostarosta Ludvík Herkle. 
 
Schválena bez problému byla naopak dotace pro Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje ve výši 350 000 korun, za kterou pořídí vybavení do nové stanice a dva miliony korun pro znojemskou nemocnici na nákup tří plně vybavených sanitních vozů. 
 
„Znojemskou nemocnici finančně podporujeme každým rokem, protože investice do zdraví občanů se vyplatí vždycky. Jsem rád, že se mnou ostatní zastupitelé souhlasí,“ konstatoval starosta Jan Grois. 
                                       
 -bur-