Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Druhou polovinu soutěže začali znojemští volejbalisté rozpačitě

TJ Jiskra Zruč nad Sázavou - VK PEGAS Znojmo

3:2 (-21,-22,20,20,11) a 0:3 (-22,-20,-28)

K úvodním utkáním v roce 2013 zajížděli volejbalisté VK PEGAS Znojmo na palubovku nováčka soutěže ze Zruče nad Sázavou. V první polovině vyhráli znojemští hráči nad stejným soupeřem přesvědčivě dvakrát 3:0. To bylo ovšem za úplně jiných podmínek. Pro Zruč nad Sázavou se jednalo o první utkání ve druhé lize a patrně se projevila nezkušenost a nervozita. To už se v současné době nedalo předpokládat.

Znojemští hráči navíc vycestovali ke svému soupeři s velmi prořídlou sestavou, když jim z kádru chybělo devět hráčů! K dispozici tak zůstalo osm hráčů, včetně dvou juniorů. Znojemští volejbalisté tak museli výrazně improvizovat – nastoupili bez libera, s nahrávačem Jiřím Vocilkou na bloku a univerzálem Janem Plačkem na smečařském postu.

V počátku se však uvedené problémy vůbec neprojevili a znojemští hráči si vypracovali až osmibodový náskok. Ten se však záhy téměř rozplynul a do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu. Pak však dokázali hosté opět svému soupeři odskočit a vybudovat si rozhodující náskok. I do druhého setu vstoupili lépe hosté a svému soupeři odskočili. Ve střední pasáži se však karta obrátila a domácí se dostali do mírného vedení. Naštěstí se i ve druhém setu přiklonilo štěstí na stranu Znojma, a to se tak ujalo vedení 2:0 na sety.

V úvodních dvou setech se hostujícím hráčům podařilo skvěle zatlačit domácí kvalitním plachtícím servisem. A tak i přes horší příjem podání a obranu na síti dokázali s přehledem v těchto setech zvítězit. Třetí set však přinesl naprosto odlišný průběh. Hráči Zruče pevně převzali otěže zápasu a pomalu jej začali otáčet. Znojemští měli problémy především na příjmu a v útočné činnosti, kdy místy působili až naivně. K tomu se přestal dařit servis, který v úvodních setech dělal domácím značné problémy. Z toho postupně rezultoval zisk třetího setu, po krátkém náznaku obratu ze strany Znojma i zisk čtvrtého setu a na řadu tak přišel tie break. Ten byl až do stavu 10:10 vyrovnaný. Pak se ovšem projevilo nadšení bojovnějších domácích hráčů, kteří zaslouženě zvítězili 15:11 a v celém utkání pak 3:2 na sety.

Do druhého utkání zkusili volejbalisté Znojma promíchat sestavu. Na post nahrávače se přesunul Jiří Vocilka, do hry se zapojil Marek Leikep, Jan Plaček se přesunul na své místo univerzála a na blok se přesunul Pavel Chaloupecký, který nastupuje běžně na postu libera. Úvodní set byl od počátku vyrovnaný. Oba týmy vyrobili poměrně velké množství chyb a postupně se střídaly v nepatrném vedení. Až v koncovce se podařilo bodově odskočit hráčům Znojma a tento náskok už si pohlídali. Vyrovnaný průběh pokračoval i ve druhém setu. Postupně se však dostali do tempa domácí a ujali se přesvědčivého vedení 19:15. Po oddechovém čase hostů se však karta naprosto obrátila od tohoto stavu získala Zruč jediný bod a Znojmo opět vedlo 2:0 na sety. Ani ve třetím setu se dosavadní obraz hry nezměnil a vyrovnaný stav vydržel až do koncovky. V ní se střídalo vedení na obou stranách a oba týmy měli dobré šance získat důležitý set pro sebe. Nakonec se štěstí po bloku na středu sítě přiklonilo na stranu hráčů VK PEGAS Znojmo, kteří set získali poměrem 30:28 a celý zápas 3:0 na sety.

Volejbalisté Znojma si tak odvezli ze Zruče nad Sázavou čtyři body, které je udrželi o bod na druhém místě tabulky. Prohra v prvním utkání z nadějného vedení 2:0 na sety samozřejmě mrzí, ale na druhou stranu nespokojenost by asi, vzhledem k okleštěné sestavě, nebyla namístě.

Sestava VK PEGAS Znojmo: nahrávači Petr Pokorný a Jiří Vocilka, univerzálové Petr Fabián a Jan Plaček, smečaři Jiří Koukal a Marek Leikep a blokaři Adam Řezanina a Pavel Chaloupecký.

Příští sobotu 19. 1. čeká znojemské volejbalisty v domácí hale znojemského gymnázia od 10:00 hodin kvalitní soupeř ze Střelic. Všichni fanoušci pěkného volejbalu jsou srdečně zváni.

-pch-