Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Dramatický zápas vyrovnal sérii

Semifinálové zápasy Znojma s Linzem jsou od začátku vyrovnané. Výjimkou nebyl ani nedělní duel, který začal ve 20.15 v Linzi. Přinesl opravdu napínavý hokej a celkem dvanáct branek!

řestože se oba týmy snažili získat výhodu první branky, podařilo se ji Linzi prosadit až v sedmnácté minutě první třetiny. Olivier Latendresse poslal puk za do té doby neprůstřelného Nechvátala tak rychle, že se puk hned zase odrazil zpátky do hřiště a rozhodčí se tak museli radit s videozáznamem. Než skončila první třetina, dostal se do nebezpečné šance ještě Kozek, ale naštěstí ji neproměnil. Na začátku zápasu měli lehkou převahu hosté, postupně se lae situace změnila. Všichni čekali, co přinese třetina druhá.

A nemuseli čekat dlouho. Pouhých třináct vteřin trvalo, než se skóre vyrovnalo na 1:1. Lattnerovu střelu do branky nešťastně dorazil domácí Dorion. I tento gól muselo potvrdit video. Za autora branky byl označen Roman Tomas. Branka vlila Orlům do žil novou krev a opět byla na ledě vidět jejich převaha. I když se do nepříjemné šance dostali domácí, nepodařilo se jim Nechvátala ani natřikrát prostřelit. Přesto se znojemským hráčům nedařilo žádnou akci zakončit gólem, a to ani při přesilovce pět na tři. Napjatá situace nakonec vyústila v bitku, za kterou byli potrestáni Tomas a Latendresse, který si dokonce vybojoval osobní desetiminutový trest. Nakonec se štěstí na naše hráče přecejen usmálo, ale ne na dlouho. Minutu po brance Coltona Yellow Horna dorovnal Marc-André Dorion na 2:2 a za další dvě minuty si ještě v oslabení přisadil Daniel Oberkofler. Stav 3:2 ale taky nevydržel dlouho, za necelou minutu vyrovnal Corey Trivino. Branky ve druhé třetině padaly jedna za druhou a Orli měli nejednu početní výhodu, přesto šli hráči do šaten za vyrovnaného stavu 3:3.

Třetí třetina začala dobře pro Orli, první branku vstřelil Antonín Bořuta. Zanedlouho poté domácí hráči opět neustáli napínavé utkání, DaSilva s McLeanem po čistém zákroku hostů vystartovali po rozhodčích a vysloužili si po dvou minutách za nesportovní chování. Přesilovka Orlů ale opět žádné branky nepřinesla a v následujích dvou a půl minutách naopak skóroval Linz, a to hned třikrát. Fabio Hofer, Dan DaSilva v přesilovce a Brett Mclean prolomili do té doby brankově vyrovnané skóre a Orlům už se je do konce utkání dohnat nepodařilo. V šesti na brankáře sice Branislav Rehuš ještě stáhl náskok domácích na 6:5, ale Linz vzápětí své vítězství potvrdil úspěšnou střelou Oliviera Laterndresse.

Opravdu napínavý zápas tak skončil pro Znojmo nešťastně 7:5 a semifinálová série se tak vyrovnala. Na další zápas se můžeme těšit už v úterý 22. března na znojemském ledě.

EHC Black Wings Linz: Ouzas (Dechel) – Piché, Dorion, Lukas, Palin, Altmann, Fechtig, Kirchschläger, Mayrhauser – Kozek, McLean, DaSilva – Latendresse, Hisey, Ulmer – Göhringer, Oberkofler, Hofer – Spannring, Moderer, Franz.

Orli Znojmo: Nechvátal (Lukáš) – Lattner, Bořuta, Biro, Lakos, Stehlík, Šulák, Roupec – Tomas, Pucher, Novák – Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Beroun, Podešva, Číp – Špaček, Bartoš, Fiala – Rehuš.

-karm-