Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Dramatické semifinále skončilo neúspěchem

V neděli 13. března Orli Znojmo odehráli s týmem Black Wings Linz první zápas semifinále play-off EBEL, kterého se znojemští hokejisté účastní vůbec poprvé.

Utkání začalo v 17:40 a bohužel už v polovině páté minuty Znojmo prohrávalo, z dorážky poslal puk za Lukášovi záda Marius Göhringer. Domácí hokejisté se sice snažili vyrovnat, ale přes obranu hostů nebylo vůbec snadné se dostat. Ani dvě šance, do kterých se dostal Colton Yellow Horn, nebyly úspěšné, a opatrná první třetina tak skončila za nepříznivého stavu 0:1.

Do druhé třetiny Orli nastoupili opravdu aktivně. Do šancí se dostali Lakos, Podešva, Yellow Horn i Tomas, ale Ouzas byl neprůstřelný. I přes tlak domácích, byli nakonec opět úspěšní hosté. Skóre na 0:2 navýšil ve 33. minutě během přesilové hry Brett Mclean. Orli se ale nevzdali a o tři minuty později přinesla přesilová hra štěstí i jim. Na 1:2 snížil skóre Petr Šenkeřík.

Přestože útočná druhá třetina vypadala nadějně, šestnáct vteřin po začátku poslední třetiny Dan DaSilva vstřelil další gól. Domácí hokejisté byli ale rozhodnutí nedat hostům nic zadarmo. Na 2:3 zmenšil ve třetí minutě náskok Linzu Roman Tomas a Orli se do soupeře pustili s opravdovou vervou. Ouzas se ale nedal a puk nakonec opět skončil v síti Znojma. Připsal si jej Jeff Ulmer. Ani to ale naše hráče neodradilo, parádním gólem snížil na 3:4 Ondrej Šedivý. Na ledě se odehrávalo skutečné drama! Na poslední minutu Orli odvolali brankáře, vyrovnat už se jim ale bohužel nepodařilo. První semifinálový zápas tak pro nás skončil těsnou prohrou.

Orli Znojmo: Lukáš (Nechvátal) – Štach, Bořuta, Šenkeřík, Lakos, Stehlík, Šulák, Biro – Tomas, Pucher, Fiala – Yellow Horn, Trivino, Novák – Číp, Podešva, Lattner – Šedivý, Bartoš, Rehuš – Beroun.

EHC Black Wings Linz: Ouzas (Dechel) – Piché, Dorion, Lukas, Palin, Altmann, Fechtig, Mayrhauser, Kirchschläger – Kozek, McLean, DaSilva – Latendresse, Hisey, Ulmer – Göhringer, Oberkofler, Hofer – Spannring, Moderer, Franz.

-karm-