Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Dobré zprávy pro příznivce druholigové kopané

Poslední dva zápasy Tipsport ligy skupiny D sehráli znojemští fotbalisté, stejně jako i ostatní, v Brněnských Ivanovicích.

  • Nejlepší střelec podzimu Václav Vašíček. FOTO: -stlba-
  • Sukup. FOTO: -stlba-

V utkání se Zbrojovkou vázla kombinace a chyběla i rychlejší rozehrávka. Vyhráli až v posledním duelu s prvoligovým slovenským celkem ze Zlatých Moravců, které měly zájem i o záložníka Matúše Lacka. Z námluv nakonec sešlo, Lacko zůstává u nás. Stejně tak i kanonýr a nejlepší střelec podzimu Václav Vašíček. Před sobotním zápasem totiž došlo k dohodě s vedením Sigmy Olomouc a potěšitelné je, že i sám hráč dal Znojmu přednost před nabídkou ze Slovenska. Výborná je také vzájemná spolupráce s FC Viktoria Plzeň. Z testů v západočeské metropoli se „dočasně“ vrátil Jiří Zifčák a v jarní části druhé ligy budou ve Znojmě hostovat plzeňští hráči Jan Mudra a Dominik Mandula. Po sedmi letech strávených v Jihlavě se vrací domů levý bek Tomáš Cihlář (24 let), také po vzájemné dohodě obou klubů. Držitel stříbrné medaile z MS 20 z roku 2007 Cihlář odehrál na Vysočině 96 zápasů a dal dvě branky. Z angažmá Asareho z Ghany a Demetera z Jihlavy sešlo a odchází i Radomír Trnovec, který bude na jaře hrát druhou slovenskou ligu v Podbrezové.

Zbrojovka Brno – 1. SC Znojmo 3:2(1:1)

Branky:14. Šamánek, 58. Sedláček (PK), 74. Fall – 43. Yonov (PK), 90. Mandula.
Brno: Hladký (46. Štěpanovský) – Král (72. Pašek), Soljič, Simerský (65. P. Buchta), R. Buchta (46. Kasálek) – Michna, Sus, Hromek (65. Jukl), Sedláček (65. Fall) – Doležal, Šamánek (20. Lutonský).
Znojmo: Hrubý (46. Doleček) – Hříbek (14. Švarc), Yonov, Kocián, Cihlář – Zifčák (46. Juhaňák), Šmahaj, Hnaníček (46. Pozemský), Mudra (62. Le Mihn) – Rolinc (46. Mandula), Krhut (46. Andrejič).

Znojemští nastoupili s notně pozměněnou sestavou, což bylo způsobeno menšími šrámy z přípravy nebo jinými okolnostmi. Příležitost tak dostali všichni zbylí hráči. Do utkání nenastoupili Mička, Sukup, Lacko, Okleštěk, Lukáš ani Avdič, navíc hned ve 14.min. musel pro zranění kotníku vystřídat Hříbek. První poločas byl z naší strany asi nejslabší, který jsme dosud na turnaji TIPSPORT cup sehráli, což mohlo být zapříčiněno i únavou z přípravy, která se u hráčů nahromadila. Velké množství nepřesností bylo očividné. První branku jsme obdrželi ve čtrnácté minutě hry,  kdy se naší obraně snažil uniknout brněnský Šamánek. Tomáš Cihlář ve snaze ukopnout mu míč, smolně trefil vlastní síť.  Teprve až po půlhodině jsme se dostali více do hry. Při obléhání brněnské branky si ve 43. min. narazil míč Krhut s Rolincem a prvně jmenovaný byl při průniku zastaven faulem. Rozhodčí Zelinka ukázal na penaltu. K té se postavil Yonov a s přehledem ji proměnil 1:1. Ve druhém poločase udělali trenéři několik změn v sestavě. Jenže vedení se po Sedláčkem proměněné penaltě ujala opět Zbrojovka. Pak si obě strany vytvořily několik slibných příležitostí, ale zůstalo jen u šancí. Teprve až v 74. min. se po rohu přes Odehnala prosadil domácí Fall a zvýšil na 3:1. Závěr pak patřil Znojemským, kteří v 90.min. korigovali na 3:2 Dominikem Mandulou.

ViOn Zlaté Moravce - 1.SC Znojmo  3:4  (0:3)

Branky:56.Bernáth, 78.Hodek, 83.Pavlovič z pen. - 4.Rolinc, 22.Mička, 40.Krhut, 66. Andrejič.

ViOn Zlaté Moravce:Brezina – Candrák, T. Hanzel (46.Majerník), Farkaš (46.Pavlovič), Chren – Orávik, Husár, Luhový (46.Babic), Hruška (75.Ondrejka) – Hodek, Brčák (46.Bernáth).

1.SC Znojmo:Hrubý (46.Doleček) - Mudra, Yonov, Mička (46.Odehnal), Švarc –Krhut (59.Juhaňák), Šmahaj (70.Le Minh), Hnaníček, Cihlář (59.Podzemský) – Zifčák (59.Andrejič), Rolinc (46.Mandula).

První poločas sehrálo Znojmo nejlépe ze všech zápasů TIPSPORT ligy. Soupeře „přehrávalo“ a kromě tří branek mělo šance nejméně ještě na další dvě. Hned ve čtvrté minutě naši hráči kolmou přihrávkou překonali ofsajdovou past soupeře, šli ve dvou sami na brankáře hostí a Rolinc si věděl rady - 0:1. Poté zahrozil Zifčák, ale jeho samostatný průnik na poslední chvíli likvidoval vracející se obránce. Ve 23. minutě jsme se dostali do dalšího přečíslení a po menším závaru vystřelil z hranice šestnáctky Todor Yonov. Již se radoval, ale předčasně. Jeho střela se odrazila od tyče a po lajně si to nasměrovala do druhé. Naštěstí míč sledoval – tak jak je to u něho často k vidění – všudybyl Zdeněk Mička a přidal druhý gól. Občasné náznaky šancí slovenského týmu s přehledem vyřešil náš gólman Hrubý. Výborný první poločas gradoval pět minut před koncem, kdy na velkém vápně dostal přihrávku Dominik Krhut a slovenského brankáře Brezinu zarmoutil potřetí. Velkou šanci měly však i Zlaté Moravce, ale jejich střelu vyhlavičkoval Šmahaj. Poločas tak skončil 3:0 pro nás. Do druhé půle trenéři udělali pár změn a to se projevilo především u nás nepřesnostmi v rozehrávce. Po jedné z nich následoval kousek od naší šestnáctky faul a standardní situaci Moravce využily - 1:3. Slovenský tým pak převzal taktovku, ale my jsme hrozili z rychlých protiútoků. Při jednom z nich našel přesný centr zprava dobře postaveného Andrejiče a ten hlavou zvýšil na 1:4. O dvanáct minut  později Slováci opět snížili a bylo to 2:4. Poté jsme měli zahrávat penaltu po faulu právě na Andrejiče, ale rozhodčí ji neodpískal. Naopak na straně naší tak učinil (nutno podotknout, že správně) a Pavlovič snížil až na rozdíl jediné  branky. V posledních sedmi minutách utkání si Znojemští koncovku uhlídali a mohli se radovat z vítězství.

-stlba-