Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Do Přímětic nyní raději pěšky

Od pondělí musejí řidiči před Příměticemi směrem od Znojma použít čtyřkilometrovou objížďku. Jde o opatření sice nepříjemné, ale nevyhnutelné. Omezení potrvá až do soboty 8. prosince. Komunikaci totiž uzavřely práce při stavbě obchvatu. 

Dělníci budují na trase most. Cyklisty a pěší však stavba výrazně neomezí. Kvůli stížnostem pro ně investor v srpnu vybuduje speciální průchod.
 
„Do té doby budeme my mostaři pracovat zejména na budování pilotového založení opěr mimo silnici. Průchod stavbou pěším a cyklistům bude tedy umožněn i bez speciálního tunelu. Chtěl bych ale připomenout, aby všichni dbali příslušných pokynů, protože se budou pohybovat na staveništi,“ připomíná Roman Daniel ze společnosti Silnice Group. „Tunel bude šestatřicet metrů dlouhý a skoro dva metry široký, s pevným povrchem a osvětlením – to vše kvůli bezpečnosti. Konstrukce navíc spolehlivě odolá případnému pádu břemene o hmotnosti několika tun. Na tento tubus bude z každé strany navazovat zpevněný povrch z panelů pro větší komfort,“ dodává Roman Daniel. 
 
Samotná objížďka platná pro řidiče všech motorových vozidel včetně autobusů MHD povede přes Přímětickou a Únanovskou ulici až ke kruhovému objezdu, dále směrem na Přímětice, přes ulici K Suchopádu a Jevišovickáou k ulici Hlavní.
 
Změny pocítí mimo jiné také cestující linky 804 a 805 městské autobusové dopravy, na kterých se dočasně ruší zastávka.           
 
-jan-