Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Do Mexika na Homeless World Cup pojede Roman Pevný

Znojemský Azylový dům pro muže se v Praze zúčastnil již potřetí kvalifikace na světový šampionát Homeless World Cup 2012, který bude v říjnu v Mexiku. Akci zahájil slavný český fotbalista Antonín Panenka. Fotbalové mužstvo ze Znojma, které skončilo na skvělém třetím místě, bylo složeno z těchto hráčů Roman Pevný, Zdeněk Vitula, Milan Zachoval, Denis Pereira, Michal Hradil, Pavel Dobeš a Zdeněk Molík.  

  • Roman Pevný (s kapitánskou páskou na rukávu) už trénuje na Mexiko. FOTO: archiv AD Znojmo

„Podařila se nám úžasná věc, dokázali jsme sestavit společný fotbalový tým s Domovem pro matky a otce v tísni Znojmo, a to poté, co mě oslovila vedoucí Domova Blanka Mahdalová s nápadem uspořádat fotbalový zápas mezi uživateli těchto zařízení. Díky tomu bylo naše mužstvo posíleno o dva skvělé hráče z Domova pro matky a otce v tísni a podalo výkon, na který můžeme být právem pyšní. Jako jediní jsme dokázali porazit dosud neporažený domácí pražský tým,“ uvedla Miluše Jakubová, sociální pracovnice AD Znojmo.

Do širší nominace na Homeless World Cup 2012 do Mexika bylo vybráno celkem 12 hráčů. Znojmo bude letos reprezentovat zmíněný dvacetiletý Roman Pevný. Azylový dům pro muže tak pokračuje v tradici alespoň jedné nominace do fotbalového mužstva, které nás reprezentuje ve světě. „Příležitost zúčastnit se předchozích šampionátů v Itálii a Brazílii tak měli už dva naši klienti,“ doplnila Miluše Jakubová.

-trek-