Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Dlouhá florbalová cesta má krásný konec

V pátek 21. 4. se konal v Praze, v hale Sparty na Podvinném mlýně, Finálový turnaj Poháru základních škol ve florbale. Naše škola, ZŠ Mládeže, měla jako jediná ze všech škol z celé ČR zastoupení v obou kategoriích, jak v kategorii chlapců, tak v kategorii dívek. Oba týmy se v předešlých kvalifikačních turnajích prezentovaly skvělou hrou a dokázaly se probojovat až do Prahy, kde se utkalo pouze šest nejlepších týmů v každé z kategorií.

 

Chlapci byli na základě předešlých výsledků pasováni do role favoritů. Už základní skupina bohužel nastínila, že kluci nebyli v Praze ve své kůži, a navíc jim chybělo trochu sportovního štěstí. Po prohře s Pantery z Milevska 3:5 a výhře nad Kozly z Kolína 8:4 obsadili ve skupině druhé místo a ve čtvrtfinále je čekal duel s Bodlinkou Dobruška. V krásném vyrovnaném duelu rozhodla chyba těsně před koncem zápasu, po kterém odskočila Dobruška na 1:2. Ani obrovský tlak v závěru a několik obrovských šancí už na vyrovnání nestačilo. To bylo pro kluky obrovské zklamání. Přesto ještě museli zvednout hlavy, protože je čekal zápas o celkové páté místo v turnaji s Kozly z Kolína. Ten dokázali i s náhradníky v sestavě s přehledem zvládnout v poměru 9:2 a vybojovali celkové páté místo. I to je v konkurenci více než tisíce týmů z celé ČR skvělý úspěch a dobrá vizitka pro florbalové Znojmo. Tu podtrhli ještě kluci z Republiky, kteří byli v rozhodujících momentech turnaje koncentrovanější a dokázali dokonce celý turnaj vyhrát. Náš brankář Tobiáš Procházka byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

V kategorii chlapců nás reprezentovali: František Blažek, Martin Vavřina, Tobiáš Procházka, Dennis Šťastník, Mikuláš Mareš, Matěj Martinek, Adam Novotný, Kryštof Sobek, David Lichtenberg, Martin Mandát, Jiří Blažek, Ondřej Eliášek a Jan Hamřík.

Souběžně s turnajem chlapců probíhal také turnaj dívek. V něm naše děvčata po dvou vítězstvích v základní skupině postoupila přímo do semifinále. Nejprve si poradila se ZŠ Rudná 7:4 a poté se ZŠ Lutín 2:0. Semifinále bylo celkem jasnou záležitostí. Naše holky porazily ZŠ Měčín 7:1 a ve finále vyzvaly silné Frajerky Sokolnice. Tým pro nás známý z předešlých kol, který jsme dokázali dvakrát porazit, byl tentokrát nad naše síly a po prohře 1:5 získáváme stříbrné medaile. Další krásný úspěch pro naši školu. Navíc byla Lucie Baldreichová vybrána do all-star týmu turnaje.

V kategorii dívek nás reprezentovaly: Lucie Baldreichová, Ema Němcová, Tereza Vocilková, Anna Palášková, Adéla Vystrčilová, Vendula Skýpalová, Kateřina Kvapilová, Michaela Černá, Pavla Čurdová a Lucie Prokůpková.

Všem chlapcům i dívkám a trenérům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a znojemského florbalu,rodičům a spolužákům za podporu.

Romana Loydová, ZŠ Mládeže