Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Derby pod volejbalovou sítí skončilo spravedlivou dělbou bodů

Sokol Sport V hotel Hrotovice – VK PEGAS Znojmo

1:3 (-23,23,-13,-20) a 3:2 (-20,-20,16,17,16)

Ve 13. a 14. kole 2. ligy volejbalistů zavítal na znojemskou palubovku velký regionální rival z Hrotovic. V loňské sezóně byli ve všech utkáních úspěšnější hráči Hrotovic, takže jim měli znojemští volejbalisté co vracet. Do tělocvičny znojemského gymnázia si našla cestu rekordní návštěva. Diváci vytvořili především v závěru obou utkání hráčům obou umů naprosto skvělou atmosféru.

Od 1. setu se hrál vysoce nadprůměrný druholigový volejbal plný krásných výměn, bloků, zákroků v poli a hlavně dramatických situací. Oba týmy se předháněly v rychlých útočných akcích, při kterých prokazovali své kvality oba nahrávači. Do koncovky 1. setu vstupovali domácí hráči ve vedení 23:21. Pak však přišel na podání hrotovický nahrávač, který několika povedenými servisy otočil skóre ve prospěch hostů. Také 2. set měl podobně jako ten úvodní po celou dobu vyrovnaný průběh. Tentokrát se ovšem v koncovce dokázali prosadit hráči Znojma. Toto dílčí vítězství je však namísto povzbuzení do dalšího průběhu spíše ukolébalo a 3. set se od začátku vyvíjel jednoznačně ve prospěch hostů. Vedení hostů 6:0 hned na začátku setu víceméně rozhodlo o jeho výsledku. V této pasáži byli hosté lepší ve všech činnostech. Dokázali zatlačit znojemské hráče servisem a precizní obranou na síti. Ze znojemských hráčů se více prosazoval jen Jiří Koukal, který odehrál patrně svá nejlepší utkání v sezóně a možná i v kariéře. Po jednoznačné prohře ve 3. setu zkusili znojemští hráči zmobilizovat všechny síly a dovézt zápas do tiebreaku. Začátek setu však pokračoval v trendu z setu předešlého a hrotovičtí si hned v začátku vytvořili náskok, který narostl a na jednoznačného 17:11. Pak šak přišly velké chvíle znojemských hráčů, kdy se jim za obrovské podpory publika podařilo vyrovnat až na 18:18. To bylo ovšem z jejich strany vše a utkání skončilo 3:1 pro Hrotovice.

Druhý zápas bohužel začal ve stejném duchu jako skončil ten první, když se v úvodních 2 setech prosazovali hlavně bloky hostujících hráčů. Velké množství nevynucených chyb domácích hráčů pak způsobily poměrně jednoduchá vítězství Hrotovic v obou setech. Pak však nastoupil na palubovku naprosto obrozený tým domácích a obraz hry se naprosto obrátil. Skvělé bloky zastavovaly jeden útok za druhým. Prosazovat se z hrotovických hráčů v této době dokázali pouze univerzál a jejich kapitán ze středu sítě. Ke skvělému výkonu se rozehrál i domácí kapitán Petr Fabián, nahrávač Jiří Vocilka i další hráči. naprosto famózní výkon pak předvedl Jiří Koukal, který exceloval ve všech činnostech. 3. i 4. set dospěl k jednoznačnému vítězství Znojma a na řadu tak přišla ruská ruleta v podobě tiebreaku. V tom se hrál skvělý volejbal z obou stran s minimem chyb a dospěl k nervydrásající koncovce. Oba týmy měly k dispozici mečboly, ale podařilo se jej proměnit až znojemským hráčům. Ti tak konečně dokázali porazit rivala z Hrotovic 3:2 na sety.

Volejbalisty VK PEGAS Znojmo můžete vidět hned příští týden, kdy v tělocvičně znojemského gymnázia přivítají od 10 a 14 hodin celek z Kerhartic.

Sestava domácího týmu: Jiří Koukal, Petr Fabián, Radek Chýla, Pavel Chaloupecký, Ivo Fetterle, Petr Vocilka, Lukáš Stehlík, Jiří Vocilka, Petr Pokorný, Ivan Vrána, Petr Punar, Petr Sádlo a Vlastimil Tima.

-AB-