Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Denis Habrdle ze Znojmo Knights je obráncem roku 2014 a střelcem roku 2017

V dalším rozhovoru z pokračování seriálu povídání s hráči amerického fotbalu z týmu Znojemských rytířů pro regionální týdeník Znojemsko padl v tomto týdnu los na hráče z defenzivní lajny, tedy na obránce Denise Habrdleho.

  • Denis Habrdle
  • Denis Habrdle

Denisi, jako obránce máš na trávníku při zápase úkolů jistě víc, přesto tvým hlavním úkolem je i jak se mi zdá, skládat protihráče. Všiml jsem si toho já a nejsem sám, protože slova:  Slož ho!; na tebe volají už i lidé z diváckých tribun. Přidám, že to děláš moc dobře, ale počítáš si skalpy soupeřů? Víš, kolik jsi jich již k zemi skolil?

 

Ne. (smích) Fakt ne, nepočítám. Ale je jich podle mě za ta léta, co americký fotbal hraju, už poměrně dost. (smích) Jinak to byla moc dobrá otázka.

 

Na soupisce u tvého jména jsou připsána dvě písmena: DB; tedy defensive back. Vždycky jsi chtěl hrát v americkém fotbale tenhle post, na kterém jsi?

 

Ano, to jsem chtěl. Chtěl jsem hrát pozici, na které hraju, a sám si myslím, že mně i hodně moc sedí.

 

Denis Habrdle se objevuje pravidelně i v anketě sportovců Znojemska, a ač jsi ji zatím ještě nikdy nevyhrál, tak v interních cenách udělovaných po ukončení sezony jsi jeden rok byl vyhlášen nejúspěšnějším hráčem týmu. Který rok to přesně bylo? Připomeň mi, jakou cenu jsi vůbec vyhrál?

 

Přiznám se, že těch těch ocenění jsem dostal víc, to ano. Za loňskou sezonu jsem byl vyhlášen střelcem roku a za sezonu 2014 jsem obdržel cenu pro nejlepšího obránce.“

 

Ti, kteří se již po léta zajímají o náš domácí znojemský sport vědí, že jsi byl před necelým desetiletím nadějný plavec. A protože z plaveckého bazénu se de facto zrodil tým amerického fotbalu, musím se přímo zeptat, zda i ty tak patříš mezi ty rytíře, kteří začínali s plaváním a díky Radimovi Pařízkovi pak přešli k novému, a tehdy naprosto neznámému sportovnímu odvětví?

 

Jsem bývalý plavec, to si pamatuješ dobře; ale k americkému fotbalu jsem se dostal skrz plakát, který jsem kdysi, ani si nepamatuji kde, zahlídl a zaujal mě natolik, že jsem přišel a u týmu už zůstal.

 

Vidíš, a ty jsi zase k týmu Knights vlastně přivedl mě. Nelituješ toho, že jsi mě v létě 2014 oslovil, ať přijdu na nábor?

 

Ne, tak toho rozhodně nelituju, protože si myslím, a to není o tobě, že by tenhle krásný sport měl zkusit úplně každý. Spíš bych možná i řekl, když už se na sebe, Danieli, ptáš, že by mi kluci v týmu Znojmo Knights mohli být za tvé angažování vděční. (znovu smích)

 

Už je po sezoně, kterou jsme zase vyhráli. Tréninky teď nejsou, takže poslední otázkou se tě zeptám na to, jak trávíš konec prázdnin?

 

Já prázdniny přece trávím už jen po pracovní stránce, ale to přece víš. (smích)

 

Užij si ten konec léta tedy pracovně. Děkuji za rozhovor a v září na dalším náboru i s tebou na shledanou.

 

Daniel Rubeš