Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Cyklokros v Šatově by se líbil i mistru světa Štykarovi

Parta opravdových nadšenců a fandů cyklistiky kolem Oty Košťála se ve spolupráci s vedením městyse Šatov rozhodla uspořádat na Silvestra cyklokrosový závod O pohár starosty městyse Šatova.

  • Na trati vítěz závodu mladý Roman Benc, v tmavém nejstarší účastník Miroslav Šabacký. FOTO: -stlba-

Po opravdu velkolepé až grandiózní Vinařské padesátce, která snad nemá v republice obdoby a pravidelně se jí zúčastňují asi dva tisíce lidí, sice tento nultý ročník silvestrovského cyklokrosu tak rozsáhlý nebyl, ale i přesto si dovolím tvrdit, že Šatov je přímo baštou a destinací cyklistice zaslíbenou. K tomu účelu byla starostou panem Petrem Javůrkem poskytnuta k užívání a místním zemědělským družstvem také náležitě upravena lokalita na Loukách (u cesty směrem na Hnanice) o rozměrech asi 40 x 80 metrů. Na ní pak obvyklým způsobem darovanou páskou od Cyklo Kučera obětaví dobrovolníci vyznačili klikatý okruh dlouhý 620 metrů se spoustou zatáček a instalovali na něm i dvanáct vlastnoručně vyrobených schodů.

Pět dětí ve věku od sedmi do dvanácti let ho jelo jednou,zvítězil Jan Dřevínek (5.třída) před Klárou Staňkovou (2.tř.) a Markem Jelínkem (3.tř.), všichni ze ZŠ v Šatově. Čtrnáct mužů absolvovalo trochu namrzlou trať desetkrát, takže museli i desetkrát vybíhat prudké schody s koly na ramenou. Závod suverénně vyhrál teprve třináctiletý bojovník Roman Benc, druhý dojel zkušenější a o něco starší Bohumír Dobeš, třetí v cíli byl další mladík Tomáš Artim. 

Čas se nikomu neměřil, určovalo se jenom pořadí. Myslím, že by se celá akce a především přátelská atmosféra líbila i dvojnásobnému mistru světa v cyklokrosu Zdeňku Štybarovi. Fandit unisono všem přišla asi stovka spokojených diváků, kterým kromě čaje přišlo vhod a náramně zachutnalo asi třicet vypitých litrů svařeného vína ze Znovínu. Jak také jinak, bylo přece Silvestra a navíc se jelo přímo v Šatově. Nakonec se všichni zainteresovaní shodli na tom, že budou v této tradici pokračovat, což je moc dobrým námětem a příkladem hodným následování.

-stlba-