Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Cyklista Ondřej Durda vyhrál v Mikulovicích

Nadějnému borci Ondřeji Durdovi ze Znojma snad ještě ani pořádně „neoschlo“ maturitní vysvědčení z gymnázia, a už vyhrál cyklistický závod MUDr. Josefa Moudrého v Mikulovicích.

  • Ondřej Durda absolvoval již více i mnohem delších závodů, pocity vítěze si však vychutnal až v Mikulovicích. FOTO: -stlba-

Sice jen tu kratší trať dlouhou 23 kilometrů, vedoucí přes Horní Dunajovice, Tvořihráz, rozcestí u Únanova a Plaveč k místu startu v Mikulovicích, ale jeho vítězný čas 36:20 min., coby volně příchozího, a tudíž bez licence, je velice slušný a zároveň slibný do budoucna. Poněkud ostřílenější závodníci s platnou licencí ČSC si dali dva okruhy (tedy 46 km) a za 1:15 hod. byl první v cíli zkušený Bohumír Dobeš. Celkově se závodu, který organizovala TJ Mikulovice, zúčastnilo cca 80 cyklistů různého věku, pohlaví i výkonnosti, většinou ryzích amatérů, kteří si to chtěli jenom vyzkoušet. K věhlasu momentálně probíhající a slavné Tour de France má mikulovická akce ještě přece jen hodně daleko, ale organizátorům každopádně patří obdiv a uznání, že se do takového podniku vůbec pustili. Kromě vlastního závodu měli totiž připraven i zajímavý doprovodný program včetně prohlídky kol, dopravních testů, jízdy zručnosti či šlapací káry a trojkolky pro děti. Příklad hodný následování.

-stlba-