Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Country Čechr začal omluvou

Předvánoční Čechr začal Jirka Cmunda Roupec omluvou všem, kteří přišli do Harvartu už v úterý. Mylného data v pozvánce otištěné v týdeníku Znojemsko hluboce lituje a sám sobě si za to neskutečně vynadal. Přesto byl v pátek vysokoškolský klub naplněn.

Dvojice Lena a Komanč opět přesvědčila, že repertoár čerpaný z více než stoleté hlubiny staré americké country přes svou prostotu oslovuje i současné posluchače. Virtuozita předních hráčů na pětistrunné banjo se vyrovnává a leckdy i přesahuje bluegrassového guru Earla Scruggse.

K takovým je možno řadit i Milana Bzuka Škaroupku, který v Harvartu sólo i s doprovodem přátel předvedl nejen svoji vytříbenou prstovou techniku, ale i tvůrčí invenci. V hráčské i tvořivé kondici je stále Jarda Pytlák Říha, což na Čechru doložil sérií vlastních songů.

Cmunda naopak tentokrát takřka nechal své písničky stranou. V úvodu pořadu anglicko-česky připomněl několik cover verzí, tedy předělávek country hitů a na závěr sáhl ke zcela večírkovému repertoáru od kainarovských témat až po rock’n’roll.

Během večera byli Komanč a Bzuk oceněni za přínos znojemské country titulem Mr. Countryman zhmotněným do keramického symbolu.

 

-CTA-