Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Český pohár mladých plavců

Pře dvěstě osmdesát plavců kategorie mladšího žactva se kvalifikovalo přes krajské přebory na Letní pohár České republiky pro oblast Morava. Tyto závody se uskutečnily pro desetileté závodníky v Karviné za účasti třiatřiceti plaveckých klubů a pro jedenáctileté proběhly soutěže v brněnském bazénu na Lesné pro čtyřicet oddílů.

  • Ilustrační foto.

Na tento mítink se kvalifikací probojovalo třináct závodníků TJ Znojmo, kteří dosáhli ve velké konkurenci pěkných výsledků. Doplavali si pro deset medailí, k tomu ještě získali dvě čtvrtá místa a osm dalších bodovaných míst.

V kategorii desetiletých se nejlépe uvedl David Slavíček vítězstvím na kraulové stovce (1.16,0), bronzové medaile si zajistil na 50 metrů volný způsob (34,5) a 200 m volný způsob (2:49,7), čtvrtý byl na polohové stovce, Jan Ondruš vyhrál kraulovou padesátku (33,6), bronzový skončil na 50 metrů motýlek (42,1) a osmá místa obsadil na polohové stovce, na bodovaných pozicích ještě doplavaly Michaela Navrkalová - 5. na 200 metrů volný způsob a 9. 100 m znak - a Sára Vančurová  - desátá na stovkách volný způsob a znak.

Kvarteto desetiletých žáků ve složení David Slavíček, Martin Kos, Jan Ondruš a Tomáš Koriťák překvapilo ve štafetách ziskem stříbrných medailí na 4 x 50 m volný způsob a 4 x 50 m polohově.

Mezi jedenáctiletými vynikl Adam Hlobeň, který si dvakrát doplaval pro bronz na 100 metrů volný způsob (1:08,9) a na dvojnásobné trati za 2:37,7, byl 4. na 400 m volný způsob, 5. 200 metrů polohový závod a 6. 50 metrů volný způsob.                                                                                                        

-aluš-