Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Černou sérii si fotbalisté Mostu přijeli vylepšit do Znojma

Most s Kolínem patří mezi nejhorší týmy FNL a sestup o soutěž níž je nemine. Pakliže však mluvíme o jejich černé výsledkové sérii, tak pro fotbalové Znojmo bylo nedělní utkání s Baníkem Most přímo černou nedělí.

  • Ilustrační foto: Petr Jandora

Baníkovci, smířeni s osudem, že se po sedmi sezónách musí s FNL rozloučit, neměli prakticky co ztratit a proto hráli uvolněně, žádná křeč. Favorizovaní domácí zklamali mizerné tři stovky nejvěrnějších diváků na celé čáře, z bojovnosti a nasazení by propadli. Pokud se má vyhrávat, musí se jít vítězství důrazněji naproti, což našemu týmu scházelo a tudíž zaslouženě prohrál.

Dlužno podotknout, že se hostujícímu kapitánu Procházkovi povedlo dát jinak spolehlivému Ilizimu snad životní gól a během chvíle přidal druhou pěknou branku Veselinovič. Dirigent znojemských zadních řad Dreksa se mohl ukřičet, nebylo to nic platné. Na zvrat už nezbýval čas. Několik střeleckých pokusů z naší strany měl jenom Pázler, střídající mladíci moc k vidění také nebyli a poslední velkou šanci pár minut před koncem zápasu zahodila dvojice Ledecký s Oklešťkem.

Stále klesající návštěva diváků je varující a o čemsi svědčí. Srovnávat se třeba s Opavou, kde bylo diváků více než čtyřikrát víc, či s Olomoucí, prostě nemůžeme. Možná by se více lidí přišlo podívat na večerní zápas s umělým osvětlením, to by lákadlem určitě bylo. Nechme se tedy překvapit.

Za týden 31. května hraje ve Znojmě od 17 hodin Kolín a další neděli 7. června v 15 hodin začne benefiční utkání Todora Yonova. Účast přislíbily fotbalové hvězdy Kuka, Zavadil, Heinz, Slončík,  Švancara, Ordoš, Pacanda, Trval, Řepka aj., s nimi  trenéři Leoš Kalvoda a Petr Uličný.

1.SC Znojmo – FK Baník Most  0:2 (0:0)

  • Branky: 76. Procházka, 78. Veselinovič
  • Rozhodčí: Marek Emanuel – Peřina Pavel, Pochylý Stanislav
  • ŽK: 44. Svozil, 86. Nehyba – 42. Veselinovič
  • Diváků: 305
  • 1.SC Znojmo: Ilizi – Njire, Dreksa, Cihlář, Pázler (70. Levai), Nepožitek (46. Nehyba), Okleštěk, Stáňa, Hříbek, Svozil, Žondra (62. Ledecký), trenér Grmela
  • Baník Most: Mandous – Schut, Veselinovič (90. Wermke), Šural, Běloušek, Procházka, Kurtaj, Fall Lamine (86. Schön), Koudelka (71. Koukal), Řehák, Hanzlík, trenér Medynský

Na podzim jsme v Mostě prohráli 2:0, měli jsme tudíž co oplácet. Jenže fotbalisté Baníku po mnoha nezdarech letos na jaře dokázali otočit zápas s Frýdkem-Místkem a nyní si zchladili žáhu také na nás. Úroveň prvního poločasu nebyla valná, stejně tak i podstatná část poločasu druhého. Hosté si lépe přihrávali a hrálo se nahoru dolů, tedy nic moc. Většina týmů už bojuje pouze o kosmetické úpravy v tabulce, Most s Kolínem jsou jasnými sestupujícími, tak nač se štvát. Jenže divák chce vidět kvalitu, chce vidět branky a ty nepřicházely.

Teprve až hostující Jan Procházka z dobrých čtyřiceti metrů trefil nádherně roh brány u vzdálenější tyče a tímto životním gólem rozjásal nejen svoje spoluhráče. Kdoví, jestli se mu ještě někdy poštěstí něco takového zopakovat, byl to prostě gól z kategorie neuvěřitelných. Brankář Ilizi neměl šanci, takovou parádu, která bývá jen málokdy k vidění, by pustil každý. V nastalé euforii pokračoval o pouhé dvě minuty později i Mladen Veselinovič. Po pěkné fotbalové akci ve vápně zvýšil na dva nula a nebylo co řešit. Po těchto dvou k. o. se již domácí nezmohli a nepřinutili k vážnějšímu odporu. Tři minuty před koncem zápasu se sice do solidní šance dostali ještě Ledecký s Oklešťkem, ale zaváhali a nebylo z toho zase nic.

Z vítězství se proto upřímně a právem radovali hráči z klubu, který hraje domácí zápasy na stadionu nesoucí jméno nejslavnějšího českého fotbalisty a rodáka Josefa Masopusta. Sluší se připomenout tuto osobnost, která byla na konci milénia vyhlášena nejlepším českým fotbalistou 20. století. Josef Masopust byl účastníkem slavného finále MS 1962 proti Brazílii, na základě toho byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Evropy a získal také prestižní Zlatý míč. Tolik pro osvěžení paměti.

-stlba-