Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Botičkám odzvonilo

Městští policisté již nebudou řidiče botičkovat. Potom, co ve výsledcích ankety na stránkách sociálních sítí starosty Jana Groise, zdali by si občané přáli zrušení botiček, převážil názor souhlasný (96% ze 620 hlasujících), dospěla znojemská radnice k velmi převratnému kroku a rozhodla se k 3. září botičky zrušit.

  • Ilustrační foto

„Vidím, že občané jsou stejného názoru jako já. Strážníci se mají spíše soustředit na bezpečnost a pořádek ve městě a méně na věci, které běžné občany obtěžují a nepřinášejí moc velký efekt. Jednou z takových věcí jsou právě botičky. Proto od 3. září přestane Městská policie botičky používat,“ sdělil starosta Jan Grois.

To však neznamená, že by se řidič parkující mimo vyhrazené místo k tomu určené, pokutě vyhnul.

„Ti, kteří parkují tam, kde nemají, samozřejmě nebudou bez trestu. Přestupek buďto vyřeší strážníci pokutou na místě, anebo řidiči najdou na okně svého auta upozornění s tím, že se mají dostavit na služebnu Městské policie. Věřím, že jedná o konstruktivní řešení,“ dodal Grois.

Zda je to krok k lepšímu, ukáže jen čas. Například v Liberci jsou botičky zrušeny pátým rokem. Pokut za špatné parkování údajně neubylo, ale řidiči aspoň nemusejí čekat na demontáž botičky a platit za ni poplatek. 

-bur-