Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Bolest na duši se časem projeví i na fyzickém těle, říká terapeutka Miriam Arianna

Terapie, numerologie, semináře, muzikoterapie a další oblasti duchovní pomoci, to vše je vlastní terapeutce a lektorce Miriam Arianně. Rodilá Šatovačka léta budovala kariéru jako manažerka pobočky světové módní značky, ale problematické osobní vztahy a později i vážná nemoc její cestu otočily k duchovnímu způsobu života, v němž se našla a je šťastná. Říká o sobě, že pracuje srdcem a pomáhá svým klientům na jejich životní cestě. Pojďme se této ženě podívat pod ruce – právě o Vánocích – a poznat ji trochu blíže. Koneckonců tento čas je pro toto téma možná nejvhodnější.

  • Miriam Arianna se svým šamanským bubnem, který používá při muzikoterapích. foto: -sar-

Miriam Arianno, máte velice zajímavé a netradiční jméno. Je vaším rodným?

Děkuji. Miriam je mé rodné jméno, kterým mě poctili rodiče. Druhé křestní jméno Arianna ke mně přišlo na mé životní cestě. Vnímala jsem již delší dobu, že mé jméno není kompletní, a stále jsem hledala to správné. Psala jsem článek na své stránky a přitom mi toto jméno zaznělo v mysli. Věděla jsem, že to je to pravé. Příjmení Kmotrasová používám pouze pro úřední účely. Se jménem Miriam Arianna se cítím celistvější a druhé jméno mě velmi posiluje. Mé poznání může být inspirací pro další, kteří to se svým jménem cítí podobně.

 

Věnujete se mnoha terapeutickým oblastem – která aktivita je v současné době vaší doménou?

Aktuálně dominuje především muzikoterapie pro děti. Hudba je má srdeční záležitost, spojuji zde svou lásku k hudbě a k dětem s terapií. Děti jsou velmi vnímavé, při hodině mají volnost a přitom vnímají všechny léčivé tóny. Hudba je spojená i s mou aktivitou v projektu Najdi svou cestu. Jedná se o motivační programy pro školy, kde se společně s raperem Nenym snažíme dětem pomoci na jejich životní cestě.

 

Jak konkrétně projekt Najdi svou cestu dětem pomáhá?

Jedná se o přednášky s hudebním vystoupením. Raper Neny dětem při přednášce povídá o svém životě, o své nelehké cestě, kterou zvládl, a dostal se po ní až tam, kde je teď. Povídání je protkáno jeho hudbou. Projekt je zaměřen na prevenci sociálně patologických jevů. Tohoto projektu jsem manažerkou.

 

Poskytujete i poradenství a individuální terapeutická sezení – máte za sebou nějaká školení, kurzy nebo studium?

Absolvovala jsem mnoho seminářů a kurzů, například energetické léčení, numerologii, kraniosakrální terapii, koučinkové kurzy a další. Vzdělávám se stále a baví mě to. Neučíme se jen přes semináře a knihy, ale především přes životní lekce. Život sám je největší učitel.

 

Připravil vám život těžké lekce? Co vás naučily?

Prošla jsem si v životě několika zkouškami. Komplikované partnerské vztahy, které šly do extrémů, mě dovedly ke kineziologii, k touze poznávat nové možnosti v práci s energiemi. A takhle jsem se postupně do těchto duchovních sfér dostávala. Nicméně jsem ale stále nebyla na té správné vlně. Začaly problémy se zdravím. Po operaci páteře přišla ta nejsilnější lekce. Bylo to období, kdy jsem se v práci vydávala až příliš jen proto, abych ostatním dokázala, že za něco stojím. Stopla mě rakovina lymfatických uzlin. Lymfa je tok života a já jsem ji nenechala tehdy plynout. Pokročilé stadium nemoci už mě přímo ohrožovalo na životě, prošla jsem si chemoterapií, jejíž pokračování jsem později odmítla, a přiklonila jsem se k alternativní léčbě. Nyní jsem již zdravá a toho si velmi vážím.

 

 

Jako bychom stále častěji slyšeli o lidech, kteří si svým nepřiměřeným životním tempem přivodili vážné zdravotní problémy. Měla byste pro ně nějaké poselství?

 

Bolest na duši se postupem času projeví i na fyzickém těle. Nemoc znamená, že si nepřiznáváte svou sílu, málo pečujete o sebe, více o druhé. Pokud onemocníte, je důležité zamyslet se, v čem není rovnováha. Zamyslete se, zdali jsou vaše hodnoty v rovnováze, a neupřednostňujete-li pouze jednu oblast – například zdraví, lásku, vztahy, rodinu, finance, práci. Vše má plynout přirozeně pospolu. Přeji všem pevné zdraví v těle i v mysli.

 

Realizujete i přednášky, jako například o síle ženy. Považujete se vy sama za silnou ženu?

Síla ženy je o její vnitřní energii, nikoliv o fyzické síle. Díky sebepoznání jsem v sobě svou sílu našla. To, co jsem se naučila, se snažím předávat dál, aby ženy našly samy sebe a uvědomily si, jak mohou sebe i své vztahy proměnit a žít spokojené a šťastné životy.

 

Vraťme se ještě k vaší terapeutické činnosti. Práce s emocemi a psychikou člověka může být velice nebezpečná, neuchopí-li se správně. Neobávala jste se někdy, že takzvaně napácháte víc škody než užitku?

Každý z nás je zodpovědný za své činy. I já za svou práci. Pokud při práci neuplatňuji své ego, ale naopak otevírám své srdce, pak vše dělám čistě. Pokud dělám svou práci srdcem, beze strachu a s touhou pomáhat, nemohu předat dál nic špatného.

 

S jakými problémy se na vás nejčastěji klienti obracejí?

Řeším s nimi vztahy. Ty v současné době procházejí velkými změnami. Důvodem je nastolení rovnováhy v našich životech. Vše má svůj smysl. Dále se s nimi zabývám zaměstnáním, strachem, změnami, zdravím i výchovou dětí.

 

Blíží se vánoční svátky, s nimiž je mnohdy bohužel spojený stres a shon, který může mnohá trápení a problémy člověka ještě vystupňovat. Máte po ruce nějaká slova klidu a pohody?

Vánoce jsou svátky, kdy má být rodina spolu. Je jedno, co máme na stole, jestli máme značkově oblečeni a zda máme hromadu dárků pro své blízké. Největší kouzlo života je láska. Pokud milujeme sebe i druhé, pak je vše v životě v harmonii. Přeji všem čtenářům, aby byla jejich srdce naplněna láskou a žili opravdu šťastné životy. Život máme ve svých rukou.

 

Šárka Novotná