Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Benefiční utkání Todora Yonova mělo patřičnou úroveň

Snad jen neúčast předem avizovaných fotbalových es Tomáše Řepky a Pavla Kuky natěšené diváky trochu zklamala, ale jinak celá benefice  bývalého kapitána 1.SC Znojmo Todora Yonova neměla chybu. Roli showmana na sebe místo nich vzal na sebe  brněnský veterán Petr Švancara a nebylo co řešit.

Asi 800 přítomných diváků vidělo solidní kopanou se všemi parádami a užili si celkem 22 gólů. Chybou pořadatelů se sice na časomíře objevilo konečné skóre 12:10, ale skutečný výsledek byla remíza 11:11.

Ve výběru Todora Yonova se představili jeho bývalí spoluhráči (Minarech, Pavelka, Šilingr, Hnaníček, Kováč, Hříbek, Drobisz, Buchta, Cihlář, Lacko, Helísek, Okleštěk) a proti nim v bílém osobnosti (Švancara, Pleš, plavec Svoboda, hokejista Procházka, redaktor Tv Zelenka, Ordoš, Jukl, Dvořák, Lubas, Pacanda) a na střídačkách slavní trenéři Leoš Kalvoda resp. Petr Uličný. Do hry se také zapojil a skóroval hlavní rozhodčí Marek, skvělými zákroky se v brance blýskl oslavencův bratr Mitko.

Oproti plánu se na znojemském pažitu neobjevili již zmiňovaní hráči jako Řepka, Kuka, dále Jarůšek, Zavadil, Hron, Heinz, Nezmar či Koloušek, ale to se v podobných případech stává. Důležité je, že se v horkém nedělním, odpoledni diváci skvěle bavili a mohli vidět svoje fotbalové miláčky v akci. Jedničkou zcela mimo diskusi byl brněnský Petr Švancara, jeho gesta i celkový projev celou benefici nejvíce oživil.

Hlavní aktér Todor Yonov opouštěl trávník zcela očividně dojatý, představil i svou rodinu a za desetileté působení ve Znojmě si zasluhuje obdiv i uznání všech milovníků kopané. Bulharský rodák Todor Yonov s fotbalem úplně neskončil, v současné době ještě hraje v Rakousku.

Todor Yonov: „Loučení s trávníkem ve Znojmě bylo krásné a dojemné. Čas ovšem nezastavíš. Jsem spokojen, mám vedle sebe hezkou manželku a dítě. V brance chytal můj bratr Miťko.“

Trenér Leoš Kalvoda: „Bylo to perfektní, líbilo se mi to, Todor si tu slávu zasloužil. Rád se sem budu vracet.“

Vicemiss Veronika Procházková, manželka hokejisty Milana Procházky: „Já jsem spíš zvyklá na hokej, tohle byla trochu změna. Ale Milan zabojoval, jezdil nahoru dolů a myslím, že zahrál dobře. Pravověrní fotbalisté je trochu šetřili, ale vždyť šlo jen o exhibici.“

Bob Smrček, bývalý trenér: „Byla to krásná akce, bojoval jsem na hranici vlastního sebeobětování. Po dvouletém působení v Líšni teď dávám dohromady mužstvo v Bystrci. Pozvání mě velice potěšilo, mohl jsem zavzpomínat  na doby, kdy jsme tady bojovali v druhé lize.“

-stlba-

Více fotografií najdete na našem facebooku v albu Benefiční utkání Todora Yonova mělo patřičnou úroveň.