Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Antikonfliktní tým poprvé vyrazil do ulic, a hned zabránil strkanici

V pátek v noci poprvé vyrazil do znojemských ulic antikonfliktní tým. Hlavní úkol byl jasný, zklidnění lokalit, kde se nacházejí bary a diskotéky.

  • FOTO: -bur-
  • FOTO: -bur-
Lidé bydlící v blízkosti nočních podniků si delší dobu stěžují na velký hluk rozléhající se o pátečních a sobotních nocích. Kalich trpělivosti přetekl v době, kdy vstoupil v platnost protikuřácký zákon, který vyhnal na ulici před podniky mnohem větší skupiny lidí.
 
„Zamýšlená vyhláška o rušení nočního klidu vyvolala velkou debatu, a proto jsme se dohodli i s majiteli podniků takto. Antikonfliktní tým jsme najali také z důvodu pomoci Městské policii, která má podstav. A když se k tomu přidají letní dovolené, nezbývá než řešit situaci tímto způsobem,“ sdělil starosta Znojma Jan Grois.
 
Dvě tříčlenné skupiny mužů v reflexních vestách zaujaly své pozice chvíli po desáté hodině večerní. Jedna v Tovární ulici, druhá na Mariánském náměstí. Někteří návštěvníci barů toto opatření vítali kladně, jiným naopak vykouzlilo na tvářích jízlivý úsměv. Pro zaměstnance agentury se jednalo o první zkušenost tohoto typu. 
 
„Spíše se staráme o klidný průběh na festivalech a zábavách jako ochranka,“ sdělil jeden z pracovníků. Hned při první službě se ukázalo, že toto opatření má smysl. Nad ránem antikonfliktní tým zabránil strkanici v Tovární ulici.
 
Agentura zajišťující pořádkovou službu bude ve Znojmě působit prozatím do konce září. Část nákladů by dle dohody s Městem měly platit i podniky nacházející se v inkriminovaných lokalitách.
 
-bur-