Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Aby se každé počaté dítě mohlo narodit

V pátek se ve městě uskutečnila pravidelná každoroční akce nesoucí název Pochod pro život. Tentokrát šlo již o šestý ročník, jehož pořadatelem byl jako obvykle Marek Venuta, předseda znojemské KDU-ČSL (na snímku s mikrofonem).

„Akce má za cíl informovat o negativních dopadech potratů na celou společnost, na rodinu, a zvláště však na ženy samotné. Každoročně je u nás usmrceno tímto způsobem kolem dvaceti tisíc nenarozených dětí! Za loňský rok to bylo 19 389. Pochodu se pravidelně zúčastňuje víc než stovka lidí. Průvod vyšel jako obvykle od mariánského sloupu na Masarykově náměstí a ani tentokrát nechyběly projevy pořadatelů a účastníků,“ informoval náš list předseda Marek Venuta.

V podvečerních hodinách se pak uskutečnila v kostele Nalezení svatého Kříže mše svatá za potracené děti, jejich rodiče a zdravotníky.

Nad letošním Pochodem pro život převzal záštitu nejen znojemský místopředseda KDU-ČSL Jiří Mihola, ale také Dominik kardinál Duka, hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský.

-TIK-