Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

19. ročník memoriálu Ing. Ivo Peroutky

Po sobotě 24. 9. 2011 je již minulostí 19. ročník tradičního mužského volejbalového turnaje Memoriálu Ing. Ivo Peroutky. Velice populárního předsezónního turnaje se letos v hale TJ Znojmo v Husových sadech zúčastnilo 14 týmů z 2. ligy a krajských přeborů. Mezi zúčastněnými týmy samozřejmě nemohl chybět ani pořádající tým VK PEGAS Znojmo. Znojemští hráči se bohužel sešli ve velmi okleštěné sestavě a byli rádi, že jim tým z Litovle na celý turnaj půjčil 1 blokaře.

14 týmů bylo rozlosováno do 2 pětičlenných a 1 čtyřčlenné skupiny. Volejbalisté VK PEGAS Znojmo se v 1. utkání postavilo proti pražskému týmu z Bohnic. Od začátku byl znát výrazný rozdíl ve výkonnosti obou týmů a znojemští hráči si bez většího úsilí došli pro jednozněčné vítězství. V dalším utkání čekal na znojemské hráče „B“ tým Netolic, který měl prověřit domácí tým mnohem více než úvodní soupeř. Nekompletní znojemský tým ovšem překvapil velmi kvalitním výkonem a tým z jižních Čech nepustil téměř k ničemu a i své 2. utkání vyhrál jednoznačně 2:0. I ve 3. zápase proti Letovicím se hráčům Znojma podařilo udržet výkonnost z předešlého utkání a ani Letovice neměli proti Znojmu co hrát a jednoznačně prohráli. O 1. místo ve skupině se znojemským hráčům postavilo družstvo z Nivnice, kterému měli hráči VK PEGAS Znojmo co vracet po předloňské kvalifikaci o 2. ligu. Nivnice se ovšem od začátku prezentovala skvělou obranou na síti i v poli a domácí tým tak najednou nevěděl co hrát. 1. set byl ještě poměrně vyrovnaný, ale v koncovce jej pro sebe rozhodla Nivnice. Ve 2. setu už existovalo na hřišti pouze 1 družstvo. Nivnice tak porazila hráče Znojma 2:0 a přsoudila mu tak ve čtvrtfinále patrně největšího favorita turnaje – TJ Tatran Litovel, který na rozdíl od Znojma přijel v kompletní sestavě se spoustou kvalitních hráčů. Trochu překvapivě se v 1. setu od začátku prosazovali hlavně hráči Znojma. Litovel měla potíže s příjmem i kvalitní obranou na síti i v poli. Domácí hráli s nadšením a vedli ještě 19:12. Pak však nepochopitelně přestali hrát, jako by se báli vítězství a dokázali set v koncovce ještě ztratit. Ve 2. setu pak hned v počátku získal několikabodový náskok hostujícíc tým. Znojemští rozhodně nesložili zbraně a po celý set se snažili tento náskok dotahovat. Vždy, když se jim to podařilo, přišlo několik chyb a opětovné odskočení Litovle. Několikabodový náskok si Litovel přinesla i do koncovky a set dotáhli k vítězství. Znojmo tak skončilo na 5.-8. místě, což je vzledem k sestavě poměrně solidní výsledek. Především předvedená hra byla, s výjimkou utkání proti Nivnici, nad očekávání.

V semifinále se proti sobě postavili týmy Litovle a překvapení play off z Letovic a Malšovice proti Nivnici. Letovice po překvapivém vyřazení týmu VŠB Ostrava ve čtvrtfinále potrápili i dalšího favorita z Litovle a prohráli až po boji v tiebreaku 2:1 na sety. Ve 2. semifinále přehrála Nivnice Malšovice 2:0. Ve finále pak zvítězila Litovel nad Nivnicí poměrně hladce 2:0 na sety a vyhrála tak zaslouženě celý turnaj. Na 3. místě pak skončily Letovice. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Tomáš Michalec z vítězné Litovle.

 

Konečné pořadí:

1.      Tatran Litovel

2.      TJ Nivnice

3.      TSR Letovice

4.      Sokol Malšovice

5 – 8. VK PEGAS Znojmo, VŠB TU Ostrava, Lignum Morávka a Boží Hošani